27.8.2021 14:58

Παρουσία Α. Μιχαηλίδη στη συνάντηση του Γερουσιαστή κ. Menendez με τον Πρόεδρο της Βουλής

Ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Μιχαηλίδης παρέστη, ως Γραμματέας της Ομάδας Φιλίας μεταξύ των κοινοβουλίων Ελλάδας-ΗΠΑ, στη συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος της Βουλής με τον Αμερικανό Γερουσιαστή κ. Robert Menendez την Πέμπτη 26 Αυγούστου.

Ο κ. Menendez εκλέγεται επί σειρά ετών στη Γερουσία των ΗΠΑ και είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων του σώματος. Είναι γνωστή η μακροχρόνια δράση του ως υποστηρικτής των ζητημάτων της Ελλάδας και της Κύπρου, ιδιαίτερα όσον αφορά τις σχέσεις τους με την Τουρκία και τον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου από την γείτονα χώρα.

Κατά την προσφώνησή του, ο Α. Μιχαηλίδης αναφέρθηκε στις σχέσεις Ελλάδας – ΗΠΑ και την αναβάθμισή τους που παρατηρείται τα τελευταία έτη, ήδη από τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στα πλαίσια μιας πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής. Τόνισε ότι αυτές οι σχέσεις έχουν ιστορικές ρίζες, κάνοντας ενδεικτική αναφορά και στην αλληλογραφία μεταξύ του Αδαμάντιου Κοραή και του Τόμας Τζέφερσον, με επίκεντρο το υπό σύσταση τότε ελληνικό κράτος, η οποία φυλάσσεται στη Βιβλιοθήκη «Κοραής» στη Χίο.

Ο κ. Μενέντεζ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την συλλογή αυτή, κάνοντας παράλληλα θερμή αναφορά στην δράση και παρουσία των απόδημων Χιωτών στις ΗΠΑ, ιδιαίτερα εκείνων της Νέας Υόρκης με τους οποίους έχει επαφές.

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ