10.10.2018 10:33

Π. Καμπούρης σε Μ. Σκούφαλο: «Το 2014 οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί εξυπηρετούσαν 200 παιδιά και σήμερα 400. Σας λέει κάτι αυτό;»

Την ανάγκη να δώσει μία δημόσια απάντηση στον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ, Μ. Σκούφαλο, είχε ο πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ., Π. Καμπούρης, αναφορικά με ένα παλαιότερο δημοσίευμα της ΑΔΕΔΥ για τα παιδιά που μένουν εκτός των παιδικών σταθμών. Ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου, στην επιστολή του, χαρακτηρίζει ψευδείς τους χαρακτηρισμούς και απαντά τα εξής:

 Το 2014 οι παιδικοί σταθμοί του Δ. Χίου εξυπηρετούσαν περίπου 200 παιδιά ενώ σήμερα χάριν των προσπαθειών και αποφάσεων του Δήμου μας φιλοξενούν περίπου 400. Άραγε λέει κάτι αυτό στον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ Κ. Σκούφαλο ο οποίος σε δημοσιεύματα του στις αρχές Σεπτεμβρίου ανέφερε ότι η Δημοτική Αρχή Βουρνού αφήνει απέξω 150 παιδιά από τους παιδικούς σταθμούς.
Ο μοναδικός τρόπος για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, είναι η τροποποίηση οργανισμού εσωτερικών υπηρεσιών στην οποία προχωρούμε . Μέχρι τότε οι δομές του Δήμου πρέπει να λειτουργούν με αξιοπρέπεια και σωστή παροχή υπηρεσίας.
Η Δημοτική Αρχή με πολύ μεγάλη συνέπεια εκτελεί με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ, έργο στο κτήριο της οδού Καλουτά, κατασκευάζοντας σύγχρονες εγκαταστάσεις μαγειρείου με υψηλές προδιαγραφές. Τα μαγειρεία αυτά γίνονται στο χώρο που πέρυσι χρησιμοποιούνταν σαν κουζίνα για τις ανάγκες της δομής της οδού Καλουτά, σήμερα το φαγητό αυτής της δομής παρασκευάζεται από το προσωπικό του ΝΠΔΔ στην κουζίνα του κτηρίου στο Βαρβάσι και μεταφέρεται με κατάλληλο όχημα στο κτήριο της οδού Καλουτά. Επειδή λοιπόν δεν διαθέτουμε κατάλληλο όχημα με τις απαιτούμενες προδιαγραφές, μισθώσαμε τέτοιο από το ελεύθερο εμπόριο  για διάστημα τόσο όσο να ολοκληρωθεί το έργο.
Άραγε αυτό είναι ιδιωτικοποίηση της κουζίνας ή βελτίωση των δεδομένων της;

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ