6.8.2023 9:05

Επίσημη πρώτη του Καιρίδη στη Χίο

Στο νησί μας ο Υπουργός Μετανάστευσης και με αίτημα απόσυρσης του δικαστικού αγώνα του Δήμου κατά ελληνικού δημοσίου

Η απότομη αύξηση των ροών σε επίπεδο Βορείου Αιγαίου φέρνει στη Χίο τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρη Καιρίδη, ο οποίος θα βρεθεί στο νησί το πρωί της Δευτέρας.

Ο Δημήτρης Καιρίδης θα επισκεφθεί αρχικά τη ΒΙΑΛ ενώ το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, στις 13:00, θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον πάντως θα έχει το σενάριο της επιβεβαίωσης ή μη τών πληροφοριών του ρεπορτάζ του "Π", περί σύνδεσης των έργων που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Αλληλεγγύης του Υπουργείου Μετανάστευσης με την δικαστική προσφυγή του Δήμου Χίου κατά του ελληνικού δημοσίου.

Και αυτό γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες του "Π" το Υπουργείο εξετάζει το σενάριο, σε μια προσπάθεια να κάμψει τις αντιστάσεις για τη δημιουργία νέας δομής στο νησί, να σταματήσει τις χρηματοδοτήσεις από το Ταμείο Αλληλεγγύης αν ο Δήμος Χίου, επιμείνει στο δικαστικό αγώνα για το Θόλος.

Να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά βλέπει το φως της δημοσιότητας τέτοιου είδους πρόθεση αφού μέχρι σήμερα κανένας υπουργός ή μέλος της Κυβέρνησης, πολύ περισσότερο ο Νότης Μηταράκης, δεν είχε αφήσει κανένα υπονοούμενο για σύνδεση της χρηματοδότησης με την δικαστική προσφυγή.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ