14.6.2021 14:42

Απάντηση Υπ. Άμυνας για την απομάκρυνση στεγών αμιάντου από στρατόπεδα της Χίου

Την δρομολόγηση διαδικασιών απομάκρυνσής των στεγών αμιάντου από εγκαταστάσεις της 96 ΑΔΤΕ γνωστοποίησε σε απάντησή του του Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στην Αναφορά που είχε καταθέσει ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Μιχαηλίδης, βάσει σχετικής επιστολής της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Χίου (ΕΣΠΕΕΧΙ).

Συγκεκριμένα, στην απάντησή του το Υπουργείο ενημερώνει πως στην περιοχή ευθύνης της 96 ΑΔΤΕ προβλέπεται να αντικατασταθούν επιφάνειες καλυμμένες από αμίαντο συνολικού εμβαδού 3.244 τετραγωνικών μέτρων, κατανεμημένες σε 11 στρατόπεδα της Χίου. Επίσης, αναφέρεται ότι αναμένεται η γνωμοδότηση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαγωνιστικές διαδικασίες και να απομακρυνθούν τα αμιαντούχα υλικά με ευθύνη του ΓΕΣ.

Με αφορμή αυτή τη θετική εξέλιξη για την προστασία της δημόσια υγείας, καλούμε και τον Δήμο Χίου να αναλάβει αντίστοιχη πρωτοβουλία για απομάκρυνση των υλικών αμιάντου, όπως για παράδειγμα αυτών που υπάρχουν σε κτίρια πέριξ της Λαχαναγοράς Χίου.

 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ