7.5.2021 14:34

Αναφορές Α. Μιχαηλίδη στον Υπ. Άμυνας για θέματα ασφαλείας – υγείας των στρατιωτικών της Χίου

Αναφορές προς τον Υπουργό Άμυνας κατέθεσε με δύο επιστολές της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Χίου (ΕΣΠΕΕΧΙ) ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ανδρέας Μιχαηλίδης. Τα θέματα που τίθενται από τους στρατιωτικούς και τα οποία συζητήθηκαν στην πρόσφατη συνάντηση του Α. Μιχαηλίδη με τον πρόεδρο της ΕΣΠΕΕΧΙ αφορούν κινδύνους για την υγεία και ασφάλεια του προσωπικού.

Ειδικότερα, η πρώτη επιστολή που κατατέθηκε στον Υπ. Άμυνας αφορά ανησυχίες στρατιωτικών που υπηρετούν στη Χίο για τη συνεχιζόμενη ύπαρξη σκεπών από αμίαντο (ελλενίτ) σε διάφορες στρατιωτικές μονάδες του νησιού. Δεδομένης της απαγόρευσης χρήσης, λόγω επικινδυνότητας, του υλικού, ζητούν την άμεση καταγραφή των εν λόγω κτιρίων, την ενημέρωση του προσωπικού των στρατιωτικών μονάδων για τυχόν κινδύνους και τα ενδεδειγμένα μέτρα προφύλαξης και, κυρίως, την άμεση αντικατάσταση αυτών των σκεπών με άλλα, ασφαλή υλικά.

Η δεύτερη Αναφορά, η οποία κατατέθηκε από κοινού με άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αφορά τους κινδύνους που υφίστανται για τους δύτες στρατιωτικούς, αλλά και κάθε άλλου κατοίκου του νησιού, από την έλλειψη θαλάμου αποσυμπίεσης στη Χίο. Με την επιστολή τους η στρατιωτικοί ζητούν την προμήθεια θαλάμου αποσυμπίεσης στο νοσοκομείο Χίου.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ