27.3.2023 15:09

Αναφορά από τον Α. Μιχαηλίδη της καταγγελίας για παρατυπίες στα έργα αναβάθμισης του αεροδρομίου Χίου

Ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Μιχαηλίδης κατέθεσε ως Αναφορά προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών την επιστολή που του απέστειλε ιδιωτική εταιρεία της Χίου σχετικά με τα έργα στο αεροδρόμιο του νησιού.

Δεδομένης της δημοσιότητας που έλαβε η εν λόγω επιστολή στην τοπική κοινωνία, της σημασίας που έχει η αποπεράτωση του έργου αναβάθμισης του αερολιμένα που δρομολογήθηκε το 2018, καθώς και της εύλογα αυξημένης ευαισθησίας σε ζητήματα ασφαλείας των υποδομών, ο βουλευτής ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να διευκρινίσει κατά πόσον οι καταγγελλόμενες παρεκκλίσεις στην εκτέλεση του έργου έχουν όντως λάβει χώρα, για τον αν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου του, καθώς και η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, είναι ενήμερες και σύμφωνες για αυτές τις μεταβολές, και πρωτίστως για το κατά πόσον τα αδρανή υλικά που χρησιμοποιούνται είναι τα κατάλληλα για την τεχνική επάρκεια και ασφάλεια του έργου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Α. Μιχαηλίδης έχει καταθέσει ήδη εδώ και τρεις μήνες (στις 3/1/2023) Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών με την οποία ζητεί εφ’ όλης της ύλης ενημέρωση για την πορεία υλοποίησης έργων βελτίωσης και αναβάθμισης του αεροδρομίου Χίου, η οποία παραμένει αναπάντητη.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ