23.3.2023 18:50

Ακατάλληλα υλικά στο έργο της επέκτασης του αεροδρομίου;

Σοβαρές καταγγελίες από τη «ΛΑΤΩ» για παράνομα και ακατάλληλα αδρανή προϊόντα

Σημαντικά ερωτηματικά που χρίζουν απαντήσεων, εγείρουν οι καταγγελίες της εταιρείας «ΛΑΤΩ», σχετικά με την ποιότητα των αδρανών υλικών που χρησιμοποιούνται στο έργο της επέκτασης και ύψωσης του διαδρόμου προς Βορρά, που εκτελείται από την εταιρεία «Θέμελη».

Όπως εξηγεί η «ΛΑΤΩ», στις αρχικές μελέτες αποφασίστηκε ότι, τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν στο έργο θα προμηθευτούν και θα μεταφερθούν από το μοναδικό λατομείο εξόρυξης- θραύσης και επεξεργασίας αδρανών υλικών της Χίου (αυτό της εταιρείας «ΛΑΤΩ») στη θέση Στεναχώνη του πρώην Δήμου Μαστιχοχωρίων σε απόσταση 23 χιλιομέτρων από έργο.

Μάλιστα, υπήρχε και πρόσθετη αποζημίωση του αναδόχου λόγω της χιλιομετρικής απόστασης.

Όμως, όπως καταγγέλλει η «ΛΑΤΩ», από τις 550.000 κυβικά μέτρα αδρανών υλικών όλων των κατηγοριών που προβλέπονταν να χρησιμοποιηθούν, τελικά η ανάδοχος εταιρεία ζήτησε μόλις 65.000 κυβικά μέτρα, γεγονός που όπως λέει, έβαλε τα στελέχη της σε σκέψη.

Τελικά η απάντηση δόθηκε λίγο αργότερα, όταν έγινε γνωστό ότι, αποφασίστηκε «σιωπηρά» η «κατάργηση» των μελετών του έργου χωρίς επισημοποίησή της, με συνέπεια να δοθεί η δυνατότητα στην ανάδοχο εταιρεία να χρησιμοποιεί στο έργο, οποιαδήποτε υλικά κρίνει ότι είναι κατάλληλα, χωρίς γνώση της Υπ. Πολιτικής Αεροπορίας που έχει εκπονήσει τον γενικό σχεδιασμό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας όπως κοινοποιήθηκε στα Μ.Μ.Ε.:

Αρχείο PDF

Αεροδρόμιο Χίου ΛΑΤΩ

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ