20.3.2023 15:35

«Άμεση ένταξη των επιλαχόντων νέων αγροτών στο πρόγραμμα στήριξης «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του ΠΑΑ 2014–2020»

Στο Βόρειο Αιγαίο των μυρίων προβλημάτων, του έντονου δημογραφικού προβλήματος, των λιγοστών ευκαιριών, της ανεργίας που ολοένα και ανεβαίνει, αποτελεί αδήριτη ανάγκη η ενίσχυση των νέων ανθρώπων που επιθυμούν να ασχοληθούν με την πρωτογενή παραγωγή. 

Η υπομονή έχει εξαντληθεί για τους επιλαχόντες αγρότες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου (157 τον αριθμό) καθώς η κυβέρνηση κωφεύει στα αιτήματά τους για ένταξη στο πρόγραμμα παρότι έχουν πράξει τα δέοντα διαδικαστικά. Φτάσαμε Μάρτιο του 2023 και έχουν βαρεθεί να ακούνε ευχολόγια και πολιτικά ανέξοδες υποσχέσεις από την κυβέρνηση των δήθεν αρίστων και του υπουργού που σαν απλός βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάποτε εξαπέλυε μύδρους κατά της τότε κυβέρνησης για τους επιλαχόντες. 

Έχουμε φτάσει στο σημείο οι επιλαχόντες νέοι αγρότες να μένουν εκτός και από το πρόγραμμα νέων αγροτών και των σχεδίων βελτίωσης καθώς δεν έχουν τη δυνατότητα κατάθεσης φακέλου μιας και δεν θεωρούνται επαγγελματίες αγρότες. 

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. οφείλει να αποκαταστήσει άμεσα αυτή την αδικία δίνοντας κίνητρο σε όλους αυτούς τους νέους ανθρώπους να παραμείνουν στον τόπο που τους γέννησε και τους ανέθρεψε. Ο σεβασμός μας σε αυτά τα παιδιά απεριόριστος. Στεκόμαστε δίπλα τους και δεσμευόμαστε και για την δική μας προσπάθεια για την επίλυση αυτού του προβλήματος. 

Λίτσα Λύκου, 

Υποψήφια Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Χίου 

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ