17.6.2022 16:49

Βρονταδούσοι ξυπνήστε

Ο πρώην Δήμος Ομηρούπολης που ήταν παράδειγμα προς μίμηση έχει γίνει ο φτωχός συγγενής του Δήμου Χίου.

  1. Μας έχουν πνίξει τα χαρτιά στους δρόμους καθώς και σε κοινόχρηστους δημοτικούς χώρους. Κινδυνεύομε από πυρκαγιές και παρ’όλες τις ενοχλήσεις των αρμοδίων, αγρόν αγοράζουν. Τα δέντρα που εμποδίζουν την ορατότητα στις στροφές έχουν να κοπούν δύο χρόνια.
  2. Αντί για την πέτρα του Ομήρου οι επισκέπτες φωτογραφίζουν τα αγριοκρίθαρα και τον αγέλουπα διότι η πέτρα δεν φαίνεται και μη μου πείτε ότι καθαρίστηκε διότι αυτό έγινε μετά από δημοσίευση φωτογραφίας στο Internet
  3. Υπάρχουν ορισμένοι επικίνδυνοι λάκκοι σε δρόμους πολυσύχναστους που εγκυμονούν κινδύνους για ατυχήματα. Έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιοι αλλά θα περιμένουμε όταν αποφασιστεί να επισκευαστεί ολόκληρος ο δρόμος ή όταν γίνει κανένα ατύχημα.
  4. Η πλαζ «Όρμος Λω» ούτε πέρσι ούτε φέτος έχει ναυαγοσώστη. Βέβαια στις εφημερίδες όλες οι πολυπληθείς πλαζ έχουν τον ναυαγοσώστη τους. Κατά τον Δήμο ούτε πολυπληθής είναι ούτε λαμβάνεται υπ’ όψιν ότι οι θαμώνες της είναι ως επί το πλείστον τρίτης ηλικίας, ούτε ότι είναι μητέρες με μικρά παιδιά, ούτε ότι έχουν συμβεί τέσσερις πνιγμοί. Τους ναυαγοσώστες τους παραχωρούμε όπου μας συμφέρει. Κατόπιν πιέσεως για το θέμα αυτό ο ενοικιαστής αναγκάζεται και πληρώνει ναυαγοσώστη καθώς και πάρκινγκ για να μην παρεμποδίζεται η κυκλοφορία αυτοκινήτων και πεζών.

Μήπως είναι η ώρα να δραστηριοποιηθούμε να γίνουμε πάλι Δήμος Ομηρούπολης;

Οι ιθύνοντες δεν θα τα ζητήσουν διότι δεν τους συμφέρει. Εξάλλου είμαστε τιμωρημένοι διότι η παράταξη του Δημάρχου βγήκε δεύτερη στον Βροντάδο.

Ακόμα και ο κύριος Τάσος Δούσης βρέθηκε στα Καρδάμυλα πετώντας. Ο Βροντάδος δεν είχε τίποτα αξιόλογο να παρουσιάσει, ούτε Αφανή Ναύτη, ούτε Δασκαλόπετρα, ένα από τα σπουδαία αρχαιολογικά μας μνημεία. Απορώ πώς βρέθηκε εκεί χωρίς να περάσει από τον Βροντάδο.

Και ο κύριος Φαφαλιός Ματθαίος δεν είχε εργάτες αλλά ο τόπος ήταν πάντα καθαρός, ρωτήστε τον τη συνταγή.

Μία παροιμία λέει: « Έχει ο καιρός γυρίσματα».

Με πολύ αγανάκτηση

Δ. Βλυσίδου

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ