10.3.2015 11:14

"Του έπεσε βαριά η ήττα"

<<Θέλω ν΄αγιάσω μα δε μ΄αφήνει ο διάβολος>> έλεγε ένας γνωστός Γέροντας. 

Έτσι κι εγώ. Θέλω να κάνω ορισμένα πράγματα, αλλά έχω απέναντί μου τον ΄΄γενικό εισαγγελέα΄΄ της τοπικής πολιτικής βιοτής, αυτόν που ΄΄έπαιζε μπάλα΄΄ μόνος του τόσα χρόνια και του έχει ΄΄πέσει βαρύ΄΄ το γεγονός ότι, στο 61ο έτος της ηλικίας του (έλα μου ντε, πανω στο άνθος της ηλικίας του !!!) ο λαός -αυτός που κατ΄ επανάληψη τον τίμησε και τον έστειλε σε αρκετούς θώκους-, αποκρίθηκε ότι έπρεπε να εφησυχάσει πολιτικά, μιας και ο ίδιος δεν το καταλάβαινε όταν του το έλεγαν.

Έτσι κι εκείνος, έχοντας τώρα απεριόριστο χρόνο είπε να καταπιαστεί με εμάς και κάθε λίγο και λιγάκι να κρίνει και επικρίνει το έργο μας. Εμένα δε, μου έχει κάνει την τιμή μέσα σε 6 μήνες να αναφερθεί στο πρόσωπό μου 3 φορές δια του Τύπου και άλλες 3 επί προσωπικού στο Δημοτικό Συμβούλιο. Και, κάτσε βρε άνθρωπε, να μας δεις 1-1,5 χρόνο και μετά μιλάς. Αλλά, είπαμε, από τη μια ο άπλετος χρόνος, από την άλλη η σκοτοδίνη της ήττας, δεν τον αφήνουν κι αυτόν να ηρεμήσει και δεν αφήνει κι αυτός εμάς. Υπομονή σε όλους μας !

Ο κ. Πολύδωρος Λαμπρινούδης, κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, απευθυνόμενος στον κ. Δήμαρχο, είπε την εξής φράση (αυτολεξεί): <<Δεν λειτουργεί καμία υπηρεσία του Δήμου>>. Τάδε έφη Λαμπρινούδης !!!

Σήμερα στέλνει στη δημοσιότητα μια ανακοίνωση που, ούτε λίγο ουτε πολύ λέει για μένα, ονοματίζοντάς με: 1). Είσαι τεχνοκράτης και όχι πολιτικός, 2). Δικά μου έργα παρουσιάζεις για δικά σου και 3) Ό,τι λες ότι έκανες, το έκανε η Υπηρεσία.

Απαντώ, λοιπόν, στον κ. Λαμπρινούδη ως εξής:

1). Είναι τιμή μου που υπηρέτησα την τοπική Αυτοδιοίκηση επί δεκαπέντε έτη ως δημοτικός υπάλληλος. Πέρασα από όλα σχεδόν τα τμήματα και αποκόμισα εμπειρίες αλλά και τη γνώση εφαρμογής των νόμιμων ενεργειών, που λίγοι γνωρίζουν επακριβώς. Συνεπώς, περιποιεί τιμή για μένα αυτό που για σένα αποτελεί ψόγο. Και που εάν φρόντιζες να εφαρμόζεις ως αιρετός, δεν θα ΄΄τσαλαβουτούσες΄΄ σε τόσα θέματα… Και δεν θα άφηνες κενά και προβλήματα.

2). Κανένα δικό σας έργο δεν προέβαλα ως δικό μας, διότι απλούστατα, στον τομέα της πρόνοιας, δεν είχες να επιδείξεις έργα. Το τι είχες να επιδείξεις σου το είπα προεκλογικά και δημόσια και νομίζω ότι ο κόσμος το κατάλαβε, αλλά δεν το κατάλαβες εσύ ακόμη, ως φαίνεται… Έτσι, οφείλω να επισημάνω ότι, επί σχεδόν 3 χρόνια οι γονείς των παιδιών του ΚΔΑΠ ΑμεΑ φώναζαν για μια σειρά ζητημάτων αλλά κανένας δεν τους άκουγε. Μπορείτε να μου πείτε, εσείς ή ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος σας, πόσες φορές είχατε επισκεφθεί το ΚΔΑΠ ΑμεΑ και πόσα από τα προβλήματά τους λύσατε ? Μπορείτε να μου πείτε από πότε είχε να αναθεωρηθεί ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας του ΚΔΑΠ;  Διότι εγώ γνωρίζω ότι αυτός που εφαρμόζατε είχε υπογραφεί αρχικά από τον κ. Ιωάννη Κοσμίδη, όταν ήταν Πρόεδρος της ΕΝΑ (επί αειμνήστου Γιώργου Καλουτά), δηλαδή από δεκαπενταετίας και πλέον. Ούτε αυτό δεν ήσασταν σε θέση να διεκπεραιώσετε. Μπορείτε να μου πείτε κάθε πότε πληρώνατε το προσωπικό; Διότι εγώ γνωρίζω ότι το πληρώνατε κάθε 5-6 μήνες, ενώ σήμερα πληρώνεται κάθε μήνα. Μπορείτε να μου πείτε ποιος έκανε αναμόρφωση προϋπολογισμού, ποιος δημοπράτησε το έργο επισκευής και ποιος επέβλεπε καθημερινά τι γίνεται στο ΚΔΑΠ ΑμεΑ; Ποιος φρόντισε ώστε τα παιδιά να μην μείνουν ούτε μια ημέρα δίχως απασχόληση καίτοι το κτήριο ήταν υπό επισκευή και απασχολήθηκαν στο Ομήρειο για ένα μήνα περίπου;

Όσο για τα περί προσλήψεων στο ΚΔΑΠ ΑμεΑ, γέλασαν όσοι σας διάβασαν. Διότι αυτές οι θέσεις αφορούν την τακτοποίηση προβλήματος που προέκυψε μετά την οικιοθελή αποχώρηση εργαζομένων, επί των ημερών μας και την προκήρυξη για την αντικατάστασή τους. Εμείς πήραμε Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και ζητήσαμε την έγκριση από το Υπουργείο Εσωτερικών, εμείς πήραμε το αίτημα χέρι-χέρι στο Υπουργείο, εμείς φροντίσαμε να πάει χέρι-χέρι στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης ο διορισμός να μην χαθούν οι θέσεις. Τι σχεδιασμό, απαιτούμενο χρόνο και κουραφέξαλα λέτε στο δημοσίευμά σας; Βρίσκεστε εκτός τόπου και χρόνου. Δεν ήσασταν ικανοί ούτε μια κοινωνική λειτουργό να πάρετε στην πρόνοια και υπήρχαν αιτήσεις μονογονεικών οικογενειών επί 18 μήνες (ενάμιση χρόνο) για να ενταχθούν στο πρόγραμμα Παιδικής Προστασίας και να πάρουν οι άγαμες ή διαζευγμένες μητέρες το γάλα των παιδιών τους !!! Ούτε αυτό δεν μπορέσατε να λύσετε. Εμείς και αποσπάσαμε κοινωνική λειτουργό, αλλά και φέραμε επιπλέον υπάλληλο στην Πρόνοια.

Αποκτήσατε αρκετά όψιμο ενδιαφέρον, κ. Λαμπρινούδη, και για το ΚΔΑΠ ΑμεΑ αλλά και για τα προνοιακά εν γένει. Χαίρομαι, όμως, που από τις 30 δράσεις μείνατε σε μια, όπως επίσης ότι δεν βγάλατε άχνα για τις υπόλοιπες. Ίσως τότε να είχαμε πολλά να πούμε. Και ίσως εκεί να πούμε πόσα έργα κάνατε εσείς ως Νομάρχης ή Δήμαρχος Χίου, όταν όλα τα έργα του μακαρίτη Καλουτά τα παρουσιάζατε για δικά σας ή όταν όλα τα έργα των Δημάρχων Μεννή και Βρουλή (κάποιο ακόμη και του Πέτρου Παντελάρα) τα είχατε σε τεράστιες φωτογραφίες έξω από το προεκλογικό σας κέντρο και τα παρουσιάζατε ως δικά σας. Πέρασε πια, κ. Λαμπρινούδη, η χρυσή εποχή που είχατε την <<έξωθεν καλή μαρτυρία>> του παραγωγικού αιρετού και περιερχόσασταν τα χωριά όπου σας υποδέχονταν με ανοικτές αγκάλες. Αφήστε και τους νεότερους να δουλέψουν και ο χρόνος θα δείξει το έργο τους και εάν δουλεύουν ή όχι. Το άγχος σας και η μήνη, σάς έχουν καταδυναστεύσει.

3) Τελικά, αποφασίστε τι συμβαίνει: Λειτουργούν ή όχι οι Υπηρεσίες του Δήμου ? Στο Δημοτικό Συμβούλιο είπατε ότι δεν λειτουργούν. Σήμερα λέτε ότι, ό,τι γίνεται το κάνουν οι Υπηρεσίες. Τι συμβαίνει ? Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζετε…  Πάντως, η δική μου άποψη είναι ότι, οι Υπηρεσίες λειτουργούν και έχουμε και άψογη συνεργασία. Κανένας αιρετός δεν κατάφερε τίποτε, εάν δεν είχε τη σύμπραξη και συμπαράσταση των εργαζομένων. Αυτό θα έπρεπε να το γνωρίζετε τόσα χρόνια αιρετός στην τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά φαίνεται πως δεν το μάθατε… Εγώ θεωρώ προς τιμήν μου το γεγονός ότι έχω καλές συνεργάτιδες και στο Τμήμα Παιδείας και στο Πρόνοιας. Και προσφέρουν. Όμως, επειδή διερωτάσθε πολλά και λέτε πολλά (και όταν κανείς λέει πολλά, καταντά γραφικός), γιατί δεν ρωτάτε την Υπηρεσία να σας απαντήσει, πόσα από τα προβαλλόμενα υλοποιήθηκαν σε συνεργασία με την Υπηρεσία, αλλά προβαίνετε σε αυθαίρετα συμπεράσματα ;

Τέλος, επειδή τυγχάνει να μιλώ με τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών του συνδυασμού σας (εκλεγμένων και μη) και να ακούω πλείστα όσα και για πολλούς, ήθελα να παρακαλέσω το εξής: Μην βάζετε την επωνυμία του συνδυασμού σας στις προσωπικές αναφορές σας προς δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας, διότι δεν εκπροσωπείτε παρά τον εαυτό σας και μόνον. Κάθε δημοτικός Σύμβουλος αποτελεί αυτόνομη προσωπικότητα και έχει άποψη. Οφείλετε να μην λειτουργείτε απολυταρχικά και να τους ρωτάτε. Θα πληροφορηθείτε, τότε, ότι πολλοί δεν έχουν ίδια άποψη με τη δική σας. Η περίοδος των κραταιών πολιτικών ΄΄Εκατόνταρχων΄΄ παρήλθε ανεπιστρεπτί. Εάν, λοιπόν, θέλετε να επικαλείστε τον συνδυασμό σας, να αναφέρετε και ονομαστικά τους συμβούλους που συνηγορούν στα κατάπτυστα κείμενά σας, φέροντας πλησίον του ονοματεπωνύμου τους και την υπογραφή τους. Πάντως, ξέρετε ότι, με τη στάση σας αυτή, ούτε στον τόπο προσφέρετε υπηρεσίες ούτε στο συνδυασμό σας. Απεναντίας, θα παραμείνετε απελπιστικά και αφόρητα μόνος ! Ελάτε να εργαστούμε όλοι μαζί για το καλό του Δήμου και του τόπου και αφήστε κατά μέρος τα πολιτικά τερτίπια και τις κορώνες. Διαφορετικά, θα κουράσετε και θα κουραστείτε !-

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ