7.5.2015 17:26

Θύτες ή θύματα;

Στο παραπάνω ερώτημα τι από τα δύο ισχύει; Είναι «θύτες» όσοι επέλεξαν για πρώτη φορά να εμπιστευτούν την διακυβέρνηση της χώρας σε μια αριστερή κυβέρνηση ή «θύματα» καθώς ξεγελάστηκαν από τις κορώνες επαναστατισμού και τώρα με κροκοδείλια δάκρυα και μιξοκλάμματα τρέμουν μην τους ξημερώσει μια ακόμη κακή μέρα.

Είναι «θύτες» όσοι επέλεξαν –χωρίς να το πιστεύουν- να διαιωνίσουν το ελληνικό πρόβλημα ή «θύματα» γιατί αλλά τους υποσχέθηκαν και άλλα τώρα αντικρίζουν χωρίς περιθώρια αντίδρασης;

Το ελληνικό πρόβλημα έχει πάντα τη ρίζα του στον ίδιο τον Έλληνα. Το Έλληνα που είναι πρώτα θύτης, γιατί αυτός αποφασίζει σε ποιον θα παραδώσει την τύχη της διακυβέρνησης της χώρας, ενώ θυμάται στην πρώτη δυσκολία να παρουσιαστεί ως θύμα.... που εξαπατήθηκε.

Πολλοί μας ρωτάνε για την επόμενη μέρα. Πολλοί αγωνιούν για το αν μένουμε ή βγαίνουμε από το ευρώ, αν θα επιστρέψει η δραχμή, αν θα υπάρξει μια λύση στη διαπραγμάτευση με την Ευρώπη, αν θα αποτελειώσει η οικονομία. Απαντήσεις δεν υπάρχουν. Όσοι παρακολουθούν πως εξελίσσεται η κατάσταση μπορούν να φανταστούν και την συνέχεια.

 Από τις εκλογές μέχρι και σήμερα η χώρα κυβερνάται από αντιφάσεις. Οι υποσχέσεις προεκλογικά ήταν ξεκάθαρες. Σχίσιμο των μνημονίων, κατάργηση της τρόικας, κούρεμα του απεχθούς χρέους. Ποιο από όλα τα παραπάνω ισχύει; Κανένα...

Οι αντιφάσεις ωστόσο συνεχίζονται. Προδικάζεται από στελέχη της κυβέρνησης ότι αργά ή γρήγορα θα υπάρξει λύση, από την άλλη, αντιλαμβανόμαστε καθολικά πως μαζί με την λύση θα έρθει και μια σειρά από μέτρα, φόρους και άλλα που θα μας θυμίσουν πως έγινε απλά μια τρύπα στο νερό. Οι αντιφάσεις κυβερνούν όμως. Υπάρχουν στελέχη κυβερνητικά που βγαίνουν στα κανάλια και αφορίζουν τους πάντες και τα πάντα, την πρώην συγκυβέρνηση, τα μνημόνια, την Ευρώπη... όλα. Όμως κουβέντα για τη συμφωνία που θα υπάρξει, αν υπάρξει και θα επιστρέψει τη χώρα στο 2012. Κουβέντας για τις στρατιές των κομματικών στελεχών που διορίστηκαν μέσα σε δυο μήνες σε κάθε δημόσια θέση. Κουβέντα για τους «κατρούγκαλους» του 12% που γεμίζουν το Δημόσιο με υπαλλήλους κατόπιν... συνεννόησης. Κουβέντα για τους υφυπουργούς που βγάζουν χρήματα στο εξωτερικό γιατί πρέπει, λένε, να πληρώσουν τα μεταπτυχιακά των παιδιών τους, μια κατάσταση.... απόλυτα φυσική για κάθε Έλληνα πατέρα που, αριστερά πάντα, σπουδάζει το παιδί του στο Λουξεμβούργο. 

Η αριστερά υπό την όλη της σημασία εγκλωβίστηκε και η ίδια στο δίλημμα πρώτα «θύτης» και μετά «θύμα». Όμως δεν παίζουμε κολοκυθιές.  Και τα σπασμένα γνωρίζουμε από τώρα ποιοι θα κληθούν να τα πληρώσουν... πάλι. Όσοι δηλαδή απομείνουν....

Υ.Γ. Μπράβο και πάλι μπράβο στην ομάδα Ανάτασης του Θρησκευτικού Φρονήματος των Χίων!  Μητροπολίτης, Δήμαρχος, και οι δύο βουλευτές άφησαν την χλωμή καθημερινότητα του νησιού και πετάχτηκαν μέχρι το Φανάρι για να καλέσουν τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο για επίσημη επίσκεψη. Έτσι εξηγείτε η φαγούρα που είχαμε.... κι έτσι απαντάται και το κρίσιμο για κάθε εποχή ερώτημα: «Υπάρχει μέλλον σε αυτό τον τόπο;». 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ