18.2.2015 17:22

Τα χάρτινα τείχη, τα κολωνάκια και τα πιθάρια, θα θωρακίσουν το κεντρικό λιμάνι

Η στήλη έχει γράψει αναλυτικά πολλές φορές, για τα πολλά χρήματα που μας δόθηκαν από Ευρωπαϊκούς και Εθνικούς πόρους και διαθέσαμε σε αμελέτητα ή κι αντίθετα με τον επιδιωκόμενο σκοπό και στόχο, έργα.

Τον περασμένο χρόνο η προηγούμενη Δημοτική – Λιμενική επιτροπή του κ. Λαμπρινούδη ξόδεψε – μη νόμιμα- 20.000€, σε φωτογραφικά πανώ που τοποθέτησε σ’ ένα κτίριο που δεν της ανήκε, την Παλαιά Ιχθυόσκαλα, αντί να ρίξει με το ίδιο ποσό βράχια καθ’ όλο το μήκος του βόρειου λιμενοβραχίονα και να τον θωρακίσει.

Αποτέλεσμα: Να υποσκαφτεί και να καταρρεύσει σε αρκετές θέσεις τμήμα του λιμενοβραχίονα και να χρειάζονται περί τις 100.000€ από τα διαθέσιμα του Λιμενικού Ταμείου για να επισκευασθεί ο μώλος.

Η στήλη προτείνει στην Νέα Λιμενική Επιτροπή, να αφαιρέσει τα φωτογραφικά πανό από τη παλαιά ιχθυόσκαλα  και να τα τοποθετήσει στον Λιμενοβραχίονα. Εν ανάγκη, ας τα υποστηρίξει με τα πιθάρια και τα κολωνάκια των νέων πεζοδρομίων που ατύχησαν και μας άφησαν χρρόνους.

Σ.Σ. Δεκαοκτώ πολίτες κατέθεσαν προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου κατά της μη νόμιμης απόφαση του κ. Λαμπρινούδη και των λοιπών μελών της τότε Λιμενικής Επιτροπής.

Η προσφυγή δεν εξετάσθηκε ποτέ γιατί η Αποκεντρωμένη Διοίκηση αποφάνθηκε ότι δεν είχαν ειδικό έννομο συμφέρον με αυτά έπρεπε η Τρόικα να ασχοληθεί δηλαδή με τις μη μόνιμες σπατάλες και όχι την εξαθλίωση των φτωχότερων πολιτών. 

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ