19.7.2021 13:01

Στον απόηχο της επίσκεψης και των δηλώσεων στο Φράγμα Κόρης ή Γιαγιάς Γεφύρι

Α. Το προηγούμενο δισέλιδο της 9/7/21 – για το φράγμα Κόρης Γεφύρι – ανατυπώθηκε μεγεθυμένο σε 15 αντίγραφα και μοιράστηκε σε όλους όσους συμμετείχαν στην κλειστή σύσκεψη στη Νομαρχία (Υπουργούς, Περιφερειάρχη, Αντιπεριφερειάρχες, Δήμαρχο, Περιφερειακούς Συμβούλους και Μηχανικούς της Νομαρχίας). 

Ωστόσο: ο Υπουργός Ανάπτυξης Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός μας εξέπληξε δυσάρεστα, τοποθετώντας την ολοκλήρωση του Φράγματος για το 2023 (έτος εκλογών)…

Στο ίδιο μήκος κύματος ο κ. Μηταράκης.

Ο Περιφερειάρχης που μίλησε ως Πολιτικός και όχι ως Πολιτικός Μηχανικός, μας βεβαίωσε για την επάρκεια της αντοχής, στηριγμένος στις διφορούμενες προσεγγίσεις του γνωστού του καθηγητή Ε.Μ.Π. κ. Γ. Γκαζέτα…

Στις δηλώσεις του, ο κ. Δήμαρχος, λησμόνησε την αδράνεια των Υπηρεσιών του Υπουργείου και επί της πενταετίας του ως Αντιπεριφερειάρχης, όπως: και τα προϊόντα αποσύνθεσης των 1.000.000 τόνων σκουπιδιών του Δήμου που εξακολουθούν να τρέχουν στην λεκάνη κατάκλυσης του Φράγματος…

Όσο για το νερό της ΔΕΥΑΝΧ, βεβαιώνεται ότι: τα άλατα και ο υδράργυρος που περιέχει αδυνατούν να πλύνουν σωστά τα αυτοκίνητα μας, (εκτός από τα βουλώματα των φίλτρων και τα άλατα του θερμοσίφωνα της φωτογραφίας που δημοσιεύσαμε)

Ηθικόν δίδαγμα: πλένετε τα αυτοκίνητα ή με νερό του κλιματιστικού ή με νερό από τα εκατομμύρια φιάλες που αγοράζουμε κατ’ έτος … για να πίνομε ….

Για όλους αυτούς τους λόγους: ετοιμάζεται επίσημο έγγραφο στο Υπουργείο, στην Περιφέρεια, στον Δήμο και στην ΔΕΥΑΝΧ, που θα κοινοποιηθεί και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή που έδωσε αρκετά εκατομμύρια για την κατασκευή του για να αρχίσει μια πραγματική, τεχνική, οικονομική και ποινική ΕΡΕΥΝΑ που θα ρίξει, ΑΠΛΕΤΟ ΦΩΣ ΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

Β’ «Αξιοποίηση» συλλογής οργανικών υγρών και στερεών (Δημοτικά ή Ιδιωτικά W.C.);;

Η στήλη δεν γράφει μόνο, αλλά (σε αντίθεση με τους αιρετούς) κυκλοφορεί (με τα πόδια και τον σκύλο της) ανάμεσα στον κόσμο, ανταλλάσσοντας ενδιαφέρουσες απόψεις, συλλέγοντας και προβάλλοντας σωστές πληροφορίες και διαπιστώσεις.

Έχει περιηγηθεί παλιότερα: με αυτοκίνητο, σχεδόν όλες τις χώρες της Ευρώπης, με τους αυτοκινητόδρομους και τους οργανωμένους χώρους στάθμευσης και παροχής πολλών διαφορετικών Υπηρεσιών (εστίασης, καφέ, καυσίμων και Τουαλετών).

Οι τελευταίες: είναι μεν επί πληρωμή, δηλαδή 0,50 Ευρώ, αλλά λάμπουν κυριολεκτικά από καθαριότητα από τον ή την υπεύθυνη που φροντίζει και ελέγχεται γι’ αυτό.

Επειδή: οι Δημοτικές τουαλέτες του μεν κήπου είναι σε τέτοιο χάλι που προκαλούν τους χρήστες να ουρούν έξω απ’ αυτές, της δε πλατείας Πολυχρονοπούλου εκεί που ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ τα μηχανήματα ελέγχου της κυκλοφοριακής μπαχαλοποίησης της Πόλης, είναι από χρόνια ΚΛΕΙΣΤΕΣ, παρα – καλείται η Δημοτική Αρχή, (που μας έχει ζαλίσει με τις ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ που παίρνει για ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑ όπως η προηγούμενή της), να φροντίσει είτε για το ΑΝΟΙΓΜΑ ή την ΣΩΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ, γιατί: με τέτοιες τριτοκοσμικές τουαλέτες κανείς δεν πρόκειται να κάνει χρήση τους αλλά θα δυσφημίζεται και το νησί από τους επισκέπτες μας…

Κύριε Δήμαρχε: θερμή παράκληση να προηγηθούν οι ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ του ενταφιασθέντος (ελπίζεται προσωρινά) ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΟΥ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ από Πέτρα Ομήρου μέχρι Κεραμεία…

Μην τα αφήσετε – κι αυτά – για τους ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ.

Γ. Ασφαλτοστρώσεις – ασφαλτοστρώσεις – ασφαλτοστρώσεις

Όταν μια Αρχή, δεν έχει να επιδείξει σωστές μελέτες και έργα που είτε διόρθωσαν λάθη προηγούμενων (όπως οι Περιφερειακοί της Πόλης και των Θυμιανών) ή δεν τόλμησαν να τα βάλουν μ’ αυτούς που εξέθεσαν την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και την καθιέρωσαν ως 6η προηγούμενη μιας θητείας (όπως η Δ.Α. του κ. Ε. Βουρνού), τότε ρίχνουν κι εκεί που χρειάζεται κι εκεί που δεν χρειάζεται – με τα χρήματά μας – ΑΣΦΑΛΤΟ (για να καλύψουν τα λάθη Υπηρεσιών και Ιδιωτών που ανάγονται σε λαθεμένες αποκαταστάσεις οδοστρωμάτων).

Ακόμη κι αν: το οδόστρωμα ξύνεται ελαφρά (για να αγριέψει η προηγούμενη στρώση) με το πάχος της σημερινής ανεβαίνει είτε πάνω από τα πεζοδρόμια ή αφήνονται κενά στην άκρη των δρόμων που από τη μια στενεύουν τον δρόμο κι από την άλλη εγκυμονούν κινδύνους ατυχημάτων για ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΤΡΟΧΑ (ποδήλατα, πατίνια, μηχανάκια).

Με την ευκαιρία: στην Φλοίσκου, σ’ ένα από τους πιο γνωστούς δρόμους με τις συνεχείς λακκούβες, θα πέσει λίγη ΣΩΣΤΗ ΑΣΦΑΛΤΟΣ;;;

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ