Την εξέλιξη σημαντικών έργων υποδομής στη Χίο παρουσίασε κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ο αντιπεριφερειάρχης Παντελής Βρουλής, εστιάζοντας στην επαναλειτουργία του δημόσιου ΚΤΕΟ, στα έργα διαχείρισης των υδάτινων πόρων και στις παρεμβάσεις για την ασφάλεια του οδικού δικτύου.
Για το δημόσιο ΚΤΕΟ, επισήμανε ότι η λειτουργία του διακόπηκε μετά τις ζημιές που προκάλεσαν οι πλημμύρες στις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις. Η Περιφέρεια βρίσκεται σε συνεννόηση με την Ιερά Μητρόπολη Χίου, στην οποία ανήκει το οικόπεδο, προκειμένου να ολοκληρωθεί συμφωνία παραχώρησης του δικαιώματος επιφανείας και να ξεκινήσουν οι απαραίτητες εργασίες αποκατάστασης. Ο σχεδιασμός προβλέπει προκαταβολή ύψους 50.000 ευρώ και σταδιακή εξόφληση του συμφωνημένου ποσού.
Αναφερόμενος στο φράγμα Κόρης Γεφύρι, σημείωσε ότι προχωρά η διαδικασία για το κλείσιμο του πώματος, ώστε, εφόσον ολοκληρωθούν οι απαιτούμενοι έλεγχοι και υπάρξουν βροχοπτώσεις, να ξεκινήσει η συγκέντρωση νερού. Παράλληλα, προχωρά η μελέτη για το φράγμα στο Σαραπιό, με στόχο την αύξηση της χωρητικότητάς του και την αξιοποίηση μεγαλύτερων ποσοτήτων νερού.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στο Μερσινίδι, όπου έχουν καταγραφεί επανειλημμένες πτώσεις βράχων και ζημιές σε διερχόμενα οχήματα. Για την αντιμετώπιση του προβλήματος προβλέπεται χρηματοδότηση περίπου 8,4 εκατ. ευρώ, με εργασίες τοποθέτησης προστατευτικών πλεγμάτων και ενίσχυσης επικίνδυνων σημείων.
Τέλος, τέθηκε το ζήτημα των επιπτώσεων από τη μεταφορά αδρανών υλικών για το έργο του αεροδρομίου, με την Περιφέρεια να ζητά την αποκατάσταση των χώρων και των φθορών που έχουν προκληθεί στο οδικό δίκτυο.
Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο.