10.9.2013 16:53

Σε εξ-αναγκαστική καλλιτεχνική αργία το ΔΗΠΕΘΕ

Αναστέλλεται η λειτουργία των «Θεατρικών Εργαστηρίων» του ΔΗΠΕΘΕ Βορείου Αιγαίου, τρία χρόνια μετά την επιτυχή επανεκκίνησή τους. Στο θεατρικό εργαστήρι, πατέρας του οποίου υπήρξε ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Μάριος, την τελευταία τριετία απασχολήθηκαν περισσότεροι από 100 εκπαιδευόμενοι και δέκα εκπαιδευτές, ενώ οι σπουδαστές διδάχτηκαν και δίδαξαν έργα των: Τενεσί Ουίλιαμς, Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, Άντον Τσέχωφ και το βραβευθέν έργο του Δ. Τσουκάπα (από τον Πανελλήνιο θεατρικό διαγωνισμό που προκήρυξε το ΔΗΠΕΘΕ το 2012).

Οι παραστάσεις εφαρμογής των θεατρικών εργαστηρίων, κατάφεραν το τελευταίο έτος τη συγκέντρωση 2,5 τόνων τροφίμων μακράς διαρκείας και εκατοντάδων φαρμάκων τα οποία διατέθηκαν σε συμπολίτες μας που είχαν ανάγκες.

Φέτος, με δεδομένη την έως τώρα διοικητική δυσλειτουργία της επιχείρησης (χωρίς να βαρύνονται τα μέλη του συμβουλίου) και παρά τις εδώ και μήνες αλλεπάλληλες προσωπικές εκκλήσεις μου προς τον πρόεδρο κ. Τσατσαρώνη, διαφαίνεται η αδυναμία να αντληθούν εγκαίρως οι πενιχρές χρηματοδοτήσεις της επιχείρησης. Παρόλο του ότι ενημέρωσα προσωπικά το δήμαρχο Χίου για την απελπιστική κατάσταση που επικρατεί και την προσπάθεια του ίδιου για οικονομική στήριξη (είναι άλλωστε συμβατική του υποχρέωση), έως τώρα τίποτε δεν έχει κατορθωθεί.

Η μισθοδοτική ασυνέπεια σε εξωτερικούς συνεργάτες, σε εργαζόμενους και ασφαλιστικά ταμεία, σε συνδυασμό με τις καθυστερήσεις διοικητικών ζητημάτων που κρατούν σε λειτουργική ομηρία την επιχείρηση εκ μέρους του προέδρου κ. Τσατσαρώνη (όπως η έγκαιρη έγκριση του μονοετούς επιχειρησιακού, η έγκαιρη κατάταξη του εργατικού προσωπικού, η έγκαιρη κατάθεση - έγκριση προϋπολογισμού της επιχείρησης και η έγκαιρη αποστολή της προγραμματικής συμβάσεως προς το Υπουργείο Πολιτισμού), καθιστούν την επιχείρηση στον «αέρα» και παντελώς αδύνατη να ξεκινήσει όπως κάθε Σεπτέμβρη τη διδασκαλική χρονιά, αλλά και να πραγματοποιήσει κάθε άλλο καλλιτεχνικό προγραμματισμό.

Για τις όποιες καθυστερήσεις, αναστολές, ασυνέπειες προς τρίτους ή και αναβολές προγραμματισμένων δράσεων, ζητώ συγγνώμη. Έχει όμως εξαντληθεί κάθε θεσμικός τρόπος.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ