15.6.2015 13:03

Περί Δημοκρατίας...

Ένα περιστατικό που ΄΄σημάδεψε΄΄ την ημέρα της κινητοποίησης των φορέων για να διαμαρτυρηθούν για την κατάργηση του μειωμένου συντελεστή Φ.Π.Α ,είναι η ΄΄δημοκρατική΄΄ παρουσία του κ. Μηταράκη εκλεγμένου βουλευτή της ΝΔ.

Ενώ βρίσκονταν στο βήμα εκπρόσωπος των διοργανωτών της συγκέντρωσης  ο κ. Μηταράκης θέλησε το λόγο και πραγματικά   δεν μπορούμε να καταλάβουμε για ποιο λόγο….

 Να μας πει για τα όσα κατάφερε ψηφίζοντας το μνημόνιο 2 που προβλέπει μεταξύ άλλων ασφαλιστικό ,μειώσεις 5-15% στις συντάξεις ,αύξηση ορίων ηλικίας, περικοπές, κατάργηση εφάπαξ, κατάργηση ειδικών επιδοτήσεων ανεργίας , αύξηση φόρων, ΕΝΦΙΑ κατάργηση φοροαπαλλαγών των φτωχών και μεσαίων στρωμάτων.

Αυτός και η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου που συμμετείχε οδήγησαν με την πολιτική τους χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους  και μικρομεσαίους  σε κλείσιμο των επιχειρήσεων τους.

 Θεώρησε αντιδημοκρατικό να του αφαιρούν το λόγο σε μια συγκέντρωση ενάντια στην αλλαγή των συντελεστών Φ.Π.Α και  θεωρεί δημοκρατικό το ότι και αυτός και σαφώς η κυβέρνηση στην οποία μετείχε καταδίκασαν τη χώρα μας σε μια αποικία χρέους.

 Καταδίκασαν εκατομμύρια συμπολίτες μας στην ανεργία, τη φτώχεια ,την ανέχεια, να μην έχουμε πρόσβαση στην υγεία στην υγεία .

Μάλλον χρειάζεται να αναθεωρήσει άποψη για την ορολογία  και την έννοια της δημοκρατίας έτσι ώστε να καταλάβει την ουσιαστική και αληθινή σημασία της.

 

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ