27.7.2015 12:23

Ουτοπία ή φως στο τούνελ;

Τα προηγούμενα σημειώματα με το ίδιο θέμα, φαίνεται ότι έχουν αρχίσει από τη μια να προβληματίζουν όσους έχουν τον κύριο λόγο και από την άλλη να προκαλούν όσους μπορούν και θέλουν να βοηθήσουν δημιουργικά και υπεύθυνα για να ευημερήσει ο τόπος και οι πολίτες του.

Σε μια εποχή που είναι πιθανή η μείωση των υπαλλήλων του Δημοσίου και του Αυτοδιοικητικού τομέα εξαιτίας των πιέσεων των γνωστών κύκλων (θεσμών ή Τρόικας), μοναδική διέξοδος ο σχεδιασμός της ανταποδοτικής αξιοποίησης της Δημοτικής και Δημόσιας περιουσίας με τη δημιουργία μόνιμων θέσεων εργασίας σε ιδιωτικές και δημοτικές επικερδείς επιχειρήσεις. Σήμερα ο Δήμος Χίου χρησιμοποιεί περί τους 600 υπάλληλους και η Π.Ε Χίου (πρώην Νομαρχία) περί τους 100.

Πέραν τούτου, οι πιο πάνω αυτοδιοικητικοί οργανισμοί διαθέτουν εκτός  από το έδαφος και προσωπικό που γνωρίζει να χειρίζεται Ευρωπαϊκά προγράμματα που μπορεί – αν απαιτηθεί- να εξειδικευθεί ακόμη καλύτερα.  Επιπλέον στις Βρυξέλες εκτός από το γραφείο παρακολούθησης Ευρωπαϊκών προγραμμάτων  της περιφέρειας, υπάρχει ο Κωστής Μουσουρούλης γνώστης των τοπικών προβλημάτων κι ευρωπαϊκών δυνατοτήτων  ενδιαφερόμενος να παράσχει τις καλές του υπηρεσίες , καθώς και άλλος συμπολίτης μας που εργάζεται σε ανάλογο γραφείο των Δήμων της Κύπρου.

Κύριοι.

Δήμαρχε , αντιπεριφερειάρχη,  τοπικοί βουλευτές, δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε τον τροχό, αλλά τη  πρωτοβουλία για ΑΝΟΙΚΤΗ ειλικρινή συνεργασία μεταξύ σας και με όσους μπορούν και θέλουν  να βοηθήσουν για να πάει τόπος μπροστά.

Τολμήστε

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ