26.6.2015 11:58

Ο λαός πρέπει να βγάλει συμπεράσματα από την κινητοποίηση για το Φ.Π.Α.

Η κινητοποίηση του λαού της Χίου για το Φ.Π.Α. (11-06-2015) έρχεται να επιβεβαιώσει την ορθότητα της θέσης του ΠΑΜΕ, ότι βασική προϋπόθεση για θετικές για το λαό εξελίξεις είναι η ανασύνταξη του σ.κ., που θα έχει στο επίκεντρο του, την αντίσταση και αντεπίθεση της εργατικής τάξης, για την κάλυψη  των απωλειών του λαού, απ’ τη βαθιά και παρατεταμένη καπιταλιστική κρίση και τη δρομολόγηση πολιτικών εξελίξεων, που θα βάλει πλώρη ώστε ο λαός θα απολαμβάνει τους καρπούς των κόπων.

       Χρειάζεται ένα σ.κ. που θα έχει στόχους που θα συγκρούονται με την κυρίαρχη πολιτική, οργανωμένο, που θα διαπαιδαγωγεί τις γραμμές του και θα έχει σαφές ότι ο αντίπαλος του είναι το κεφάλαιο και το προσωπικό του, όχι απλώς το πολιτικό τους προσωπικό που εναλλάσσεται από καιρό σε καιρό μέσω των κυβερνήσεων. Αυτοί είναι που επιδιώκουν να περάσουν δια πυρός και σιδήρου την αντιλαϊκή λαίλαπα. Γι’ αυτό και σταθερά προσπαθούν να περάσουν την άποψη ότι λαός και καπιταλιστές έχουν κοινά συμφέροντα (ιδεοληψίες για «Εθνική πατριωτική στάση», «όλοι μαζί», «Δεν υπάρχουν χρώματα και κόμματα» κλπ.), προκειμένου να εγκλωβίσει τις συνειδήσεις των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών, της νεολαίας σε θέσεις, που εκφράζουν τα λάβαρα της αστικής τάξης.

Στο ίδιο μήκος κύματος τα κεντρικά αστικά  ΜΜΕ, αλλά και του τόπου  μας –πχ  συγκρότημα «Αλήθεια»-  προσπαθούν να μας πείσουν, ότι οι κοινωνικές τάξεις καταργήθηκαν και τα θύματα του Μηταράκη και κάθε Μηταράκη , θα πρέπει να τον ανέχονται στα πλαίσια των επιφάσεων της αστικής δημοκρατίας τους, την ώρα που κάθεκάθε συγκέντρωση  ή αγώνας έχει ταξικά χαρακτηριστικά και δεν αποτελεί πρόσκληση για τσάι που όλοι έχουν λόγο, όπως θέλουν αυτά τα μέσα να περάσουν!

     Οι ταξικές δυνάμεις, που σήμερα βρίσκονται στο τιμόνι της Ε.Γ. του Ν.Τ. Χίου  της  ΑΔΕΔΥ πήγαν στη σύσκεψη με γνώμονα να αναδείξουν την ανάγκη ότι  σήμερα το ταξικό κίνημα πρέπει ορθώσει το ανάστημά του, να μπει μπροστά και να ανοίξει δρόμους αγώνα και διεκδικήσεις, να δείξει  στο λαό τις αιτίες της καπιταλιστικής κρίσης, να δείξει τους υπεύθυνους το κεφάλαιο και τους «θεσμούς» Ε.Ε.- ΕΚΤ- ΔΝΤ. Ότι σ ΄ αυτή τη μάχη, που πρέπει να αγκαλιάσει όλο τον εργαζόμενο λαό, δεν χωράνε οι λογικές να πατάμε σε δύο βάρκες γι αυτό και ασκήσαμε κριτική  στα όργανα κρατικής διοίκησης  (Τοπική  Δ/ση Α και Β βαθμού, Δήμος και Περιφέρεια) που  λειτουργούν ως προωθητές  της  αντιλαϊκής πολιτικής  βλέπε  χαράτσια, φόροι σ ΄ όλα τα επίπεδα π.χ. ανταποδοτικά,  Παιδικοί σταθμοί, γήπεδο κλπ. Δε χωράνε οι βουλευτές που έβαλαν ή βάζουν  πλάτη στο σύστημα για να παίρνονται μέτρα σε βάρος του λαού ενώ σήμερα εμφανίζονται ως «αγωνιστές» σε συγκεντρώσεις. Το ταξικό κίνημα δεν πρόκειται να αφήσει ούτε εκείνους, ούτε τα ΜΜΕ που τους στηρίζουν να μας δουλεύουν κι ας λυσσομανούν με τα στημένα δελτία ή tweet και στήλες.!

Τι να πρωτοθυμηθεί ο εργαζόμενος λαός?

1)      Φόροι:  ΕΝΦΙΑ, εισφορά αλληλεγγύης και επιτηδεύματος, ΦΠΑ

2)      Μειώσεις συντάξεων

3)      Πάγωνα κατώτερου μισθού

4)      Κατάργηση 13ης – 14ης σύνταξης

5)      Ακρίβεια στη ΔΕΗ-ΟΤΕ-ΔΕΥΑΧ

6)      Ακρίβεια στ τρόφιμα

7)      Υποβάθμιση στα πλοία και αεροπλάνα

8)      Εγκατάλειψη των αγροτικών ιατρείων και Κ.Υ. Πυργιού

Έχουμε λοιπόν  εμπειρία οργάνωσης και προσανατολισμού των αγώνων, όχι μόνο των έντονων κινητοποιήσεων της  καπιταλιστικής κρίσης, αλλά και το παρελθόν όταν κάποιοι θεωρούσαν τη Ε.Ε. παράδεισο και μοντέλο ανάπτυξης  προς όφελος του λαού, κι υμνούσαν τη συμφωνία του Μααστριχ τ  για την ενοποίηση της το 1992, και κατόπιν το 2002 με την είσοδο στην Ευρώπη και το Ευρώ.

    Άρα τις προάλλες  δεν ήμαστε σε κάποια κινητοποίηση  για το «επαχθές με το ΦΠΑ» που είναι το δέντρο, αλλά μπροστά στο δάσος της επικείμενης  νέας συμφωνίας με μνημόνια που θα ψηφίσει και θα εφαρμόσει η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και να υλοποιήσει παλιά και νέα μνημονιακά αντιλαϊκά  μέτρα.

Ορισμένοι εκπρόσωποι των μαζικών φορέων προσπάθησαν να φέρουν τη κινητοποίηση στα μέτρα τους. Είτε  σπέρνοντας αυταπάτες εθνικής ενότητας, (πχ. Εργατικό κέντρο) είτε εμφανιζόμενοι ως  εθνικοί σωτήρες πχ. Μηταράκης συγκαλύπτοντας  ότι μέχρι σήμερα έχει ψηφίσει τα προηγούμενα μνημόνια (μείωση μισθών- συντάξεων, κόψιμο δώρων, ΕΝΦΙΑ, κατάργηση αφορολόγητου ματωμένα  πρωτογενή πλεονάσματα κ.α.).

     Επειδή ο λαός και μνήμη και κρίση έχει , καταλαβαίνει ότι το πολιτικό προσωπικό της αστικής τάξης,  είναι αναλώσιμοι για την εξυπηρέτηση  συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων (πχ Τσουρή – Μουσουρούλης- Κοτσακάς) γι αυτό δεν πρέπει να ανεχθεί στημένα σκηνικά   με παρατρεχάμενους κλακαδόρους  και ΜΜΕ στην υπηρεσία τους . 

    Έλεος πια με τους θεόσταλτους σωτήρες που ανακάλυψαν το νησί και ήρθαν να μεταδώσουν τις εθνοσωτήριες προτάσεις του στο λαουτζίκο.

   

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ