24.10.2014 12:17

Μήνυμα αξιοπρέπειας και αντίστασης

Ο εορτασμός της Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, δεν είναι μια τυπική διαδικασία. Είναι μια άσκηση Ιστορικής Μνήμης για όλους μας, ένα καθήκον των νεότερων γενιών απέναντι στην αυταπάρνηση και τη θυσία της Γενιάς του 1940, για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι.  Είναι μια υποχρέωση μετάδοσης της ιστορικής πραγματικότητας, ειδικά στη Νέα Γενιά, που αποτελεί διαχρονικά την ελπίδα του Έθνους μας.
Απαντώντας υπερήφανα «Όχι» στην επιβολή του Ιταλικού Φασισμού, η γενιά του Αλβανικού Μετώπου, όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες, έδωσαν μήνυμα αξιοπρέπειας, ενότητας και αντίστασης σε ολόκληρο τον κόσμο, σε μια εποχή σκοτεινή και δύσκολη.  Οι νίκες του Ελληνικού Στρατού στα βορειοηπειρώτικα βουνά ήταν οι πρώτες νίκες απέναντι στις δυνάμεις του Άξονα που γέμισαν ελπίδα τους λαούς της Ευρώπης.
Σήμερα, σε άλλες συνθήκες, η πατρίδα μας εξακολουθεί να αγωνίζεται. Η εποποιΐα του 1940, το «πνεύμα του μετώπου», η ομοψυχία και η ενότητα, αποτελούν για μας πολύτιμες παρακαταθήκες και πηγή έμπνευσης στους μικρούς και μεγάλους αγώνες της εποχής μας.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ