15.4.2015 16:20

Μέχρι στιγμής ψαχνόμαστε

Πού βαδίζουμε; Τι ξημερώνει; Τι καταλαβαίνουμε;

Δεκάδες παρόμοια ερωτήματα διαπιστώνω ότι ανταλλάσσουν καθημερινά απλοί πολίτες αναζητώντας κάποιον να τους εξηγήσει στα σίγουρα ποια είναι η επόμενη μέρα της χώρας. Απάντηση δεν έρχεται και φυσικά, πέρα από θεωρητικολογίες κανείς από το κυβερνών κόμμα ή και από τα στελέχη του δεν μπορούν να απαντήσουν. Προφανώς γιατί ούτε που ξέρουν τι να απαντήσουν.

Η μόνιμη στερεότυπη και διόλου εφησυχαστική τακτική να μιλάμε περί μιας κάποιας «διαπραγμάτευσης» που βρίσκεται κάπου σε μια κάποια «εξέλιξη» επιτείνουν μια μακρά αγωνία που δυστυχώς εφήμερα κρύφτηκε πίσω από το παραβάν των εκλογών.

Η προεκλογική σειρά δεσμεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ για μνημόνια που σκίζουν, πολιτικές που θα εξοριστούν από την Ελλάδα και τρόικες που δεν έχουν θέση ανάμεσά μας επέστρεψαν χωρίς απτά αποτελέσματα, γονατίζουν ψυχολογικά τον ήδη διαλυμένο ιστό της οικονομίας, προκαλούν καχυποψία και αν συμπεριλάβουμε και την ανεξέλεγκτη και ανεύθυνη παραπληρόφορησηκάθε κομματικού παράγοντα που ούτε κατά διάνοια δεν γνωρίζει τι βρίσκεται σε εξέλιξη, όλο αυτό το σκηνικό θα τιναχτεί στον αέρα.

Η πιο ψύχραιμη και ουδέτερη ματιά θα παραδεχτεί ότι στην Ελλάδα υπάρχουν ακόμη αντοχές σε απίστευτα επίπεδα. Προσωπικές αντοχές του κάθε επαγγελματία, εργαζόμενου, επιχειρηματία που με έναν παράξενο τρόπο επιμένει να αντέχει την ίδια ώρα που του δείχνουν με ζοφερό τρόπο τι τον περιμένει. Κι όμως συνεχίζει... 

Είναι εις γνώση όλων μας ότι παράγουμε εις βάρος του κράτους, εις βάρος ημών των ιδίων και ότι η εργασία του καθενός συνεχίζει να υφίσταται περισσότερο από συνήθεια παρά για βιοποριστικούς λόγους. Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα με λογική, οι οικονομικές συνθήκες της Ελλάδας είναι παντελώς αντιπαραγωγικές, ανασταλτικές και μη ελεγχόμενες από ουδένα δημόσιο φορέα. Ωστόσο ότι απέμεινε από την παραγωγικότητα, βασίζεται σε μια μικρή ανακύκλωση χρημάτων που συνεχίζεται σε κάθε γωνιά. Τίποτα παραπάνω. Δεν υπάρχει ούτε ένας επαγγελματίας που να νιώθει τη δεδομένη στιγμή ότι δεν απειλείται η επιχειρηματική του παρουσία, δεν υπάρχει ούτε ένας Έλληνας που να νιώθει ότι ο τόπος έχει μέλλον.

Είναι λοιπόν μονόδρομος για την κυβέρνηση να ανεβάσει άμεσα ρυθμούς, να επιστρέψει τη χώρα στην κανονικότητα, όποια κι αν είναι αυτή, να ρυθμίσει την παντελή απορρύθμιση που προκαλούν οι ιδεοληψίες των ολίγων που συνεχίζουν να πιστεύουν ότι σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να επικρατήσει και να γίνει εθνικός κανόνας το μπάχαλο.

Η κυβέρνηση αυτή δεν είναι μόνο ΣΥΡΙΖΑ. Ψηφίστηκε από εκατομμύρια Έλληνες που δεν έχουν καμιά σχέση με τις «ευαισθησίες» όσων σιγοντάρουν τη διάλυση των πανεπιστημίων, όσων ονειρεύονται ένα σοβιετικό μέλλον, όσων πιστεύουν ότι οι αλλαγές προκαλούνται προκαλώντας.

Αυτή η κυβέρνηση έχει ισχυρή δέσμευση, πρέπει να την τηρήσει και να λειτουργήσει. Άμεσα και πριν να είναι αργά. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ