7.7.2015 15:23

Καίριο πλήγμα στην προπαγάνδα

Παρακολουθούσα την τηλεόραση την περασμένη εβδομάδα και δεν πίστευα αυτά που έβλεπα και άκουγα.
Και ο τελευταίος πολίτης διαπίστωσε εμβροντητος, το πάθος με το οποίο μερικοί δημοσιογράφοι προσπάθησαν να κατευθύνουν την κοινή γνώμη προς τα εκεί που ήθελαν εκείνοι, τα αφεντικά τους και τα συμφέροντα που εκπροσωπούν.
Έβλεπα δεκάδες πολιτικούς, αυτοδιοίκητους, εκπροσώπους φορέων, οικονομολόγους, καλλιτέχνες, συγγραφείς, στρατευμένους σε μια απίστευτη προπαγάνδα και αναρτιόμουνα. Να έχω άραγε τόσο λανθασμένη αίσθηση και εκτίμηση;
Διότι ,συναντούσα καθημερινά μπροστά μου συμπολίτες μας, που δεν ήθελαν επ ουδενί να ενδώσουν στην προσπάθεια κατατρομοκράτησης τους.
Μα είναι τόσο εκτός πραγματικότητας οι προπαγανδιστές θα σκεφτεί κάνεις.
Η μήπως η διάθεση τους να συμβεί αυτό που επιθυμούν είναι τόσο μεγάλη και η αντίσταση τους σε συγκεκριμένα συμφέροντα τόσο μικρή;
Πιστεύω όλα μαζί και παράλληλα ή απαράδεκτη άποψη τους να εκμεταλλευθούν ως οποιοδήποτε προϊόν προς πωληση, ενα δημόσιο αγαθό όπως είναι η ενημέρωση.
Προσέκρουσαν και θα προσκρούουν όμως, σε εναν κανόνα που ολοένα και θα παγιώνεται. Οτι η δύναμη των Media έχει πολύ δυνατότερο αντίπαλο.
Τους σκεπτόμενους πολίτες και το αισθητήριο των ψηφοφόρων.
Και για να μην παρεξηγηθώ, δεν υποστηρίζω οτι οι άνθρωποι των ΜΜΕ δεν πρέπει να έχουν την προσωπική τους άποψη για τα τεκταινόμενα. Θα ήμουν άλλωστε ανακόλουθος με τον εαυτό μου, αφού όχι μονό ως εργαζόμενος στα πρώτα μου δημοσιογραφικά βηματα, αλλά και τα τελευταία 25 χρόνια ως ιδιοκτήτης της ΠΑΤΡΙΔΑΣ, είχα πάντα ξεκάθαρες και δημόσια εκφρασμένες απόψεις. Οι οποίες όμως ουδέποτε ήρθαν αντιμέτωπες, με την προσπάθεια παρουσίασης αντικειμενικής ενημέρωσης ,με ήπιους τόνους και σεβασμό στον κοινωνικό και εμπορικό ιστο, γεγονός που έχω την αίσθηση, οτι εκτιμήθηκε διαχρονικά.
Όλοι θα θυμούνται και παλαιότερα και πρόσφατα, απόπειρες εκμετάλλευσης εκλογικών αποτελεσμάτων εθνικών η αυτοδιοικητικών, ακόμα και εξελίξεις πολιτικοκοινωνικών ζητημάτων, λες και οι πολίτες είναι έρμαια κατευθυνόμενης ενημέρωσης.
Σε κάθε περίπτωση έχουν ήδη εισπράξει και θα συνεχίσουν να εισπράττουν τα επίχειρα μιας παλαιάς κοπής δημοσιογραφίας, που έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την αντικειμενική ενημερωση, κύριος άξονας της οποίας είναι ο έλεγχος κάθε μορφής εξουσίας.
Η ενημέρωση αυτου του ειδους, η παραγοντίστικη και εν πολλοίς διχαστική ,έχει τελειώσει οριστικά.
Όσα συνέβησαν επ ευκαιρία του πρόσφατου δημοψηφίσματος, της έδωσαν το καίριο πλήγμα και πανελλαδικά.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ