23.7.2013 16:25

Αν ήμουν στη θέση του … Κώστα Τριαντάφυλλου

… θα είχα συνειδητοποιήσει ότι εγώ είμαι ο υπ’ αριθμόν ένας στόχος του ΣΥΡΙΖΑ στη Χίο. Η διαφορά αναπνοής ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές μετατρέπει τη μάχη για την κατάληψη της δεύτερης κοινοβουλευτικής έδρας του νομού σε ιδιαίτερα αμφίρροπη. Η πολύ καλή ως τώρα κινητικότητα του Κωστή, τόσο σε καθαρά πολιτικό πεδίο, όσο και στην παρακολούθηση των αιτημάτων του νομού, δίνουν δυνατότητα στην τοπική εκπροσώπηση του ΣΥΡΙΖΑ να τον ελέγχει περισσότερο για τα λόγια, τις δηλώσεις δηλαδή, και λιγότερο για τα έργα. Κάθε δημόσια, καταγεγραμμένη στον Τύπο δήλωση του φιλτράρεται, περνάει στο μικροσκόπιο των πολιτικών του αντιπάλων και, αν διαπιστωθεί … παραφωνία γίνεται ντόρος σε τοπικό πολιτικό επίπεδο. Το αντιλήφθηκε αυτό ο βουλευτής από το σχολιασμό των δηλώσεων του από το «δίδυμο» Τύμπα – Γαϊτάνου.

Η επίθεση δεν αντιμετωπίζεται με νέο λάθος. Το προεκλογικό ή και μετεκλογικό ΠΑΣΟΚ δεν είναι όμοιο του σημερινού. Οι σχέσεις του με την τροφό των ψήφων του, τη δημοσιοϋπαλληλία, έχει τρωθεί ανεπανόρθωτα. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω, όπως θα έλεγε και ο ιδρυτής του. Είναι λάθος, επομένως, για το βουλευτή να δώσει μάχη οπισθοφυλακής και να μην αδράξει την ευκαιρία να ανανεώσει και τον προσωπικό του πολιτικό λόγο. Να αποδεχτεί ότι η ιερή αγελάδα του Δημοσίου είναι αδύνατον να γίνει παραγωγική όταν δεν … χυθεί αίμα. Αν δεν υπάρξει αξιολόγηση, κινητικότητα και, αν απαιτηθεί, απολύσεις, έννοιες με τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ παθαίνει αναφυλαξία και μόνο στο άκουσμα τους.

Θα είναι λάθος που θα το σέρνει διαρκώς πίσω του να υπερασπιστεί την πλήρη ακινησία στο Δημόσιο, όταν το κόμμα – και το χέρι του – υιοθετούν και ψηφίζουν άλλα στα κρίσιμα νομοσχέδια. Είναι η ευκαιρία του να κάνει τη μεγάλη στροφή του.

ο θεσιθήρας 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ