12.3.2013 14:25

Αν ήμουν στη θέση του … Γιώργου Σαρρή

… θα με προβλημάτιζαν έντονα τα συχνά φαινόμενα βίας στον αθλητισμό της Χίου και με το κύρος του προέδρου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας θα ενεργοποιούσα το σύνολο των παραγόντων του ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΡΗΣαθλητισμού στο νομό για την αντιμετώπιση τους.

Η αθλητική βία ενοχλεί και γίνεται βασικό θέμα στην επικαιρότητα κάθε φορά που αγγίζει τη βιτρίνα του αθλητισμού, δηλαδή τους αγώνες των μεγάλων κατηγοριών σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Εκθρέφεται, ωστόσο, στα αμπάρια των αθλητικών διοργανώσεων, όσο επιτρέπουμε στις ερασιτεχνικές – κι ακόμα χειρότερο – στις παιδικές κατηγορίες να διαπαιδαγωγούν ή να εμπλέκονται πρόσωπα που δεν αντιλαμβάνονται ότι, όποιες κι αν είναι οι δικαιολογίες, συμπεριφορές ακρότητας δεν έχουν ρόλο στα γήπεδα τους.

Τα περιστατικά εκτροχιασμού αθλητών, προπονητών, παραγόντων και φιλάθλων στο αθλητικό στερέωμα της Χίου είναι πολλά τους τελευταίους μήνες και αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο όσο δε στέλνονται αποφασιστικά μηνύματα καταπολέμησης τους. Δεν έχουν επί του παρόντος σοκάρει γιατί από σύμπτωση δεν έχει ανάψει με διάρκεια το φιτίλι της έντασης σε κάποιο από αυτά. Τότε όμως θα είναι πολύ αργά για όλους και κυρίως για το ίδιο το σώμα του αθλητισμού.

Ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Χίου, με την ιδιότητα και του προέδρου της ΕΠΟ, οφείλει να ανησυχεί ένα παραπάνω. Κυρίως για τη συχνή επανάληψη τους, δευτερευόντως γιατί θα είναι στίγμα και για τον ίδιο αν αύριο – μεθαύριο η βία αναδειχθεί πρωταγωνίστρια μέσα στο ίδιο το … σπιτικό του, την έδρα του, τη Χίο.

Όσο κι αν ο χρόνος πιέζει θα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλία συντονισμού με όλες τις υπόλοιπες διοργανώτριες αρχές των υπόλοιπων αθλημάτων στο νησί μας και να συμφωνήσουν ότι το παραμικρής έντασης επεισόδιο θα τιμωρείται παραδειγματικά από όλους και δε θα γίνεται αντικείμενο συμβιβασμού για τις εσωτερικές ισορροπίες. Και κυρίως να αναληφθεί μια πρωτοβουλία στα πλαίσια του σχολικού αθλητισμού που θα επανατοποθετεί το αθλητικό ιδεώδες στη βάση του, χωρίς καμία παρερμηνεία.

ο θεσιθήρας

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ