28.6.2022 8:31

«Χέρι χέρι στον αντιδημοκρατικό κατήφορο»

Όλα δείχνουν ότι το φθινόπωρο πάμε για εκλογές και η κυβέρνηση τρέχει να προλάβει ώστε να περάσει και τις τελευταίες "πραξικοπηματικές" διατάξεις με στόχο τον πλήρη αποσυντονισμό της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Συγκεκριμένα με νέο νόμο που προωθεί στερεί το δημοκρατικό δικαίωμα των επικεφαλής της αντιπολίτευσης να φέρνουν εκτός ημερήσιας διάταξης θέματα στο δημοτικό συμβούλιο. Γιατί άραγε;

Να θυμίσουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που καταλύει τον εκλογικό νόμο με τον οποίο εκλέχθηκαν τα παρόντα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια. Πήρε της αρμοδιότητες από το Δ.Σ και τις έδωσε στην οικονομική επιτροπή αφού πρώτα κατέλυσε κάθε αναλογική εκπροσώπηση σε αυτή.

Πήρε τις αρμοδιότητες από τους Προέδρους και τα κοινοτικά συμβούλια μετατρέποντας τους σε γνωμοδοτικά όργανα χωρίς δυνατότητα να εργαστούν για το καλό του χωριού τους, αναγκάζοντας πολλούς σε παραίτηση.

Η δημοτική αρχή του νησιού μας συμπορεύεται με την αντιδημοκρατική πολιτική εφαρμόζοντας κάθε διευκόλυνση που της δίνει ο νόμος παραβλέποντας ότι με άλλον νόμο πολιτεύτηκαν. Αντιμετωπίζει τους προέδρους των χωριών μας με ιδιοτέλεια και τους χωρίζει σε δικά μας παιδιά και  μη. Οι πρόεδροι των χωριών είναι πραγματικά απογοητευμένοι όχι μόνο γιατί προσπαθούν να συνυπάρξουν με την πιο αναποτελεσματική δημοτική αρχή αλλά και γιατί δεν έχουν, οι περισσότεροι από αυτούς, καταφέρει ούτε τα αυτονόητα για τα χωριά τους.

Να αναφέρουμε παραδείγματα που δείχνουν την έλλειψη επικοινωνίας;

-Εργασίες στα χωριά χωρίς να ενημερωθούν οι τοπικοί πρόεδροι.

-Αδυναμία καθαρισμού και έλλειψη χορτοκοπών.

-Προτεραιότητα σε κοινότητες χωρίς να μπορεί να δικαιολογηθεί ο λόγος έναντι άλλων στις οποίες έχουν προγραμματιστεί άμεσα πολιτιστικές εκδηλώσεις.

-Μεταφορά εργατικού δυναμικού από μια Δημοτική Ενότητα σε άλλη ενώ οι κοινότητες της πρώτης έχουν μεγάλη ανάγκη κ.α.

Πότε λοιπόν θα αναλάβουν τις ευθύνες τους οι χωρικοί αντιδήμαρχοι;

Πότε θα καταλάβουν ότι τα χωριά μας δεν είναι δεύτερης διαλογής περιοχές;

Ένας χρόνος έμεινε στην πιο αναποτελεσματική δημοτική αρχή που πέρασε από το Δήμο Χίου και λίγοι μήνες για μια κυβέρνηση που επί των ημερών της έγιναν οι μεγαλύτερες εκπτώσεις στις δημοκρατικές λειτουργίες που χαρακτήριζαν για χρόνια την τοπική αυτοδιοίκηση.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ