25.4.2015 13:14

Γιατί να πληρώνουμε ενοίκια για Δημόσιες Υπηρεσίες, όταν παραμένουν ανεκμετάλευτα τόσα Δημόσια Κτήρια;

Πέντε χρόνια τώρα έχουν αλλάξει πολλά στις ζωές μας. Αυτό που δεν έχει αλλάξει είναι η νοοτροπία μας. Και ενώ όλοι πρέπει να κάνουμε υποχωρήσεις βλέπουμε το Δημόσιο (ανεξάρτητα αν είναι ο Δήμος, ΠΕΔ, ή άλλος Δημόσιος φορέας) να συνεχίζει να κάνει σπατάλες. Μια από αυτές είναι και τα ενοίκια των δημοσίων κτηρίων. Κυρίως όταν υπάρχουν πλήθος δημοσίων χώρων που παραμένουν ανεκμετάλευτοι.

Ο Καλλικράτης δημιούργησε κενά κτήρια σε όλη τη Χίο. Επιβάλλεται να τα εκμεταλευτούμαι όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και να μην τα αφήσουμε να ρημάξουν αναξιοποίητα. Όλες οι Δημόσιες Υπηρεσίες που εκμισθώνουν χώρους για να στεγαστούν και δεν έχουν άμεση επαφή με το κοινό οφείλουν να μετεστεγαστούν.

Στην πρόσφατη συνάντηση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Βορείου Αιγαίου τοποθετήθηκα  υπερ της λήξης της μίσθωσης των χώρων των γραφείων της ΠΕΔ Χίου η οποία στεγάζεται στην οδό Ροδοκανάκη με μηνιαίο μίσθωμα 525,00 €, και την δωρεάν παραχώρηση χώρου στο κτήριο του πρώην Δημαρχείου Αγ. Μηνά που παραμένει στο μεγαλύτερο του μέρος ανεκμετάλευτο. Με αυτό τον τρόπο τα έξοδα ενοικίων αλλά και λοιπών λογαριασμών (ρεύματος, νερού, κοινοχρήστων κτλ) που συνολικά ξεπερνούν τα 10.000,00 € μπορούν να μειωθούν. Δεν εχει σημασία αν το όφελως από μια τέτοια ενέργεια είναι 1,00 € ή 100.000,00 € είναι θέμα σπατάλης και κάθε σπατάλη πρέπει επιτέλους να σταματήσει.

Στην τοποθέτηση αυτή για τους δικούς της λόγους ήταν αντίθετη η προηγούμενη δημοτική αρχή!!!

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ