2.3.2023 9:56

Μην κρύβεστε πίσω από τον σταθμάρχη...

Η τραγωδία στα Τέμπη δεν είναι δυστύχημα είναι έγκλημα. Οι ευθύνες είναι πρωτίστως και διαχρονικά πολιτικές. Και είναι η ώρα να αποδοθούν. Ο θρήνος, η οδύνη κι η οργή μας δεν μπορούν να τις καλύψουν. Η σκέψη μας στα αδικοχαμένα παιδιά, στις οικογένειες των θυμάτων και στους τραυματίες.

"Αν αυτοί που δουλειά τους είναι να προλαβαίνουν τέτοιες τραγωδίες, κλαίνε, τότε τι να κάνουν όσοι ψάχνουν στα νεκροτομεία ν’ αναγνωρίσουν τους αγαπημένους ανθρώπους τους, εξαιτίας τους;"

Μην προκαλείτε τη νοημοσύνη, τη θλίψη και την οργή μας περί "ανθρώπινου λάθους". Δηλαδή αν πάθαινε εγκεφαλικό ο σταθμάρχης, τότε δεν θα έφταιγε κανείς;

Μην κρύβεστε πίσω από τον σταθμάρχη...

Στο εξωτερικό ο Guardian συνδέει την τραγωδία των Τεμπών με την ιδιωτικοποίηση και την υποβάθμιση των σιδηροδρόμων. Αναφέρει ότι η Ελλάδα έχει την χειρότερη θέση ασφαλείας τρένων στην Ε.Ε στην τελευταία δεκαετία και θίγει τα ζητήματα: υποχρηματοδότησης, υποστελέχωσης και ελλιπούς συντήρησης. 

Εδώ κυβέρνηση, κυρίαρχο πολιτικό σύστημα, ΜΜΕ τα φορτώνουν όλα στον σταθμάρχη και άλλοι λένε ότι δεν είναι η ώρα τώρα για απόδοση ευθυνών. (Ε, τότε γιατί τον συλλάβατε;) 

Εσείς μιλάτε για κέρδη και ζημιές, εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές...

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ