30.6.2015 14:00

«Το επαναλαμβανόμενο ψέμα, γίνεται αλήθεια»

Ως  χώρα και ως Ελληνες ζούμε δραματικές ημέρες  ως αποτέλεσμα της «κοσμογονικής» πολιτικής  της κυβέρνησης  του «ΣΥΡΙΖΑ», τον οποίο  οι πολίτες έβλεπαν με προσδοκία για το καλύτερο. Επί πέντε μήνες παρακολουθούμε  μια διαπραγμάτευση που δεν έχει αρχή, μέση και τέλος  και που η εικόνα της  αναπαρίσταται από τον πληθωρικό, σε ιδέες (τύπου καλωδιωμένων τουριστών )γνώσεις  και λεκτικό λόγο του  υπουργού Οικονομικών κ. Βαρουφάκη που όμως είναι δυστυχώς αλυσιτελής.

Η εικόνα αυτής της ατέρμονης διαπραγμάτευσης επικοινωνιακά διανθίζεται  με «αγωνιστικά εύσημα» εναντίον των εντόπιων και ξένων εχθρών του λαού μας ,με το μεγάλο «ΟΧΙ» που ανασύρθηκε από την Ιστορία και την αντίσταση των Ελλήνων κατά του Γερμανοιταλικού φασισμού για να πείσει τους πολίτες, πως μετά την «ταπείνωση» στις ουρές των ΑΤΜ αργά το βράδυ της Κυριακής ,το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος –κατά πως το θέλουν ;- θα επιβραβευθεί με την περηφάνεια της  επικράτησης  στην Ευρώπη , της φαντασίωσης του «Ναπολεόντειου» σύνδρομου του Πρωθυπουργού για την  «εδώ και τώρα» αλλαγή της τελευταίας ,υπο την ηγεσία του!

Μα γιατί θα συμβεί αυτό,  τώρα από την Δευτέρα 7 του μηνός Ιουλίου 2015 και όχι «βήμα βήμα»  αφού πράγματι η Ευρώπη απαιτείται να εργασθεί σκληρά για να προσεγγίσει ξανά το ευρωπαϊκό της όραμα της  νομισματικής και πολιτικής της ένωσης μέσα από τις αξίες της Αλληλεγγύης, της Δημοκρατίας και της Παιδείας και της διεύρυνσης της οικονομικής και κοινωνικής ευημερίας των μελών της και των λαών της;  Γιατί έτσι απλά ,όπως είπε και ο μεγάλος επαναστάτης της  Επανάστασης των Μπολσεβίκων Βλαντιμίρ Ιλιτς Λένιν  «η αλήθεια είναι μια μικροαστική συνήθεια» ή ακόμη « Το επαναλαμβανόμενο ψέμμα , γίνεται αλήθεια» .

Σ αυτό το δημοψήφισμα Ελληνες πολίτες επιλέγουμε χωρίς τυμπανοκρουσίες και διχασμούς,  ακολουθώντας τη στέρεη «μικροαστική  μας συνήθεια της αλήθειας» να ενώσουμε δημιουργικές δυνάμεις  της εργασίας και της διεκδίκησης για τη ζωή μας, τη ζωή των παιδιών μας, την ανάκαμψη της χώρας μας και τη θέση μας για μια Ευρώπη των λαών και των εργαζομένων που θα δικαιούνται, μετέχουν και συμμετέχουν κατά τις δυνάμεις τους με ευθύνη στο κοινωνικό Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Τη Κυριακή απορρίπτουμε τις φαντασιώσεις ,λέμε «ΝΑΙ» στην πραγματικότητα,  στην  Ελλάδα και την Ευρώπη και ανοίγουμε παράθυρο για μια λιγότερο επαχθή και με ανάπτυξη συμφωνία.

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ