21.5.2015 12:06

Αυτό κι αν ήταν Φ(Α)ΠΑ!

Χωρίς να χρειάζεται να μπω σε λεπτομέρειες είναι ευνόητο το τι θα γίνονταν εάν για παράδειγμα τον Δεκέμβριο η προηγούμενη κυβέρνηση σήκωνε το νησιωτικό Φ.Π.Α. από το 13% στο 15 το 17 ή το 20%; Αντιλαμβάνεστε όλοι....

Πρώτοι από όλους όσοι σήμερα δεν ανοίγουν δεν το στόμα τους να βγάλουν μια κραυγή θα είχαν κρεμάσει στα μανταλάκια του βουλευτές, τους κομματικούς παράγοντες και οποιονδήποτε άλλο συνέβαλε με τον έναν ή τον άλλον τρόπο στην αποδοχή μιας τέτοιας κίνησης. Θα είχε γίνει της Κορέας, της βόρειας εννοείτε που είναι και της εποχής!

Αντί αυτού το κλίμα θυμίζει περισσότερο Σκανδιναβική χώρα... Ξέρετε, εκείνες που έχουν ανεπτυγμένα μοντέλα κατανόησης για οτιδήποτε αφορά στο κράτος και τις δομές και οι πολίτες με τη σειρά τους συμβάλλουν τα μέγιστα προκειμένου να εξασφαλιστεί η ευημερία και η πρόοδος όλων. 

Σε ένα τέτοιο επίπεδο είμαστε ακριβώς, ωστόσο ο τόπος έχει υποστεί μαζική παράκρουση και από την ανοσία στα πολλά ακατανόητα που η σημερινή κυβέρνηση καθημερινά παρουσιάζει συνέβη τελικά το απευκτέο.  Υπέστημεν γενικόν μπλακ άουτ!

Η διπλή ίσως και τριπλή μέχρι να καταλαγιάσει πρόταση για την αύξηση του Φ.Π.Α. ευνοεί δεδομένα και αποδεδειγμένα όλη την Ελλάδα, πλην των ανεπτυγμένων οικονομικά –κατά τη λογική της κυβέρνησης- νησιών και νησιωτών που θα τιμωρηθούν με αύξηση ή με σαφή διαφοροποίηση του σημερινού τους φορολογικού καθεστώτος. Αυτό λοιπόν πόσο αδιαμαρτύρητα πρέπει να περάσει; Πόσες φορές πρέπει να τιμωρηθούμε από το κράτος και τώρα από το νέο κράτος της αριστεράς επειδή θεία ευλογία μας έταξε να περιλουόμαστε από θάλασσα.

Κάθε προσπάθεια να ποδοπατηθεί η συνταγματικά κατοχυρωμένη νησιωτικότητα θα έπρεπε να μας βρίσκει όλους αντίθετους, απέναντι.

Κάθε προσπάθεια που θα υποβαθμίσει περαιτέρω το ήδη υποβαθμισμένο καθημερινό μας επίπεδο θα πρέπει να μας βρίσκει εξίσου αντίθετους.

Κάθε λογική που μας θέλει να ζούμε πλουσιοπάροχα από τον τουρισμό και «αυγατίζουμε» τα κέρδη μας, εξομοιώνοντας το τουρισμό της Ρόδου, της Σαντορίνης, της Μυκόνου με εκείνον της Χίου, θα πρέπει επίσης να μας ξεσηκώνει.

Δεν είναι λοιπόν ότι πρόκειται για μια απλή συλλογιστική του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, συλλογιστική που ούτε καν δικαιολογείται από μέρους του κράτους. Πρόκειται για μια αστεία προπαγάνδα που συνεχώς βρίσκει περισσότερο έδαφος και θέλει τους νησιώτες φραγκάτους, σκαφάτους, και φοροκλέφτες (σίγουρα υπάρχουν όπως και στην Αθήνα των 5εκατομμυρίων) με αποτέλεσμα τα νησιά και όλοι μας να πληρώνουμε τα σπασμένα και στραβά κάθε φορά, περισσότερο, δυσκολότερα και άνισα. Άδικα άνισα σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα.

Ξεχάσατε τα βαρύγδουπα αγαπητοί; «Ένας μισθός- ένας εισιτήριο Χίο –Αθήνα» βροντοφωνάζαμε κάποτε; Μπας και άλλαξε κάτι;

Ξεχάσατε τις δεκάδες εκκλήσεις όλων των φορέων: Δήμου, Περιφέρειας, Επιμελητηρίου να πάψει το κράτος να μας αντιμετωπίζει διαφορετικά και να σεβαστεί τη νησιωτικότητα και το μεταφορικό ισοδύναμο;

Που είναι όλα αυτά; Που είναι το αντιστάθμισμα παροχών από το κράτος σε ένα πληθυσμό που ζει σε ξεχωριστές και ιδιαίτερες συνθήκες;

Ή μήπως για τον Βαρουφάκη ο νησιώτης είναι «είδος» πολυτελείας» που υπόκειται σε ξεχωριστό φορολογικό καθεστώς.

Η διαδικασία αυτή, μιας ενδεχόμενης αύξησης του Φ.Π.Α. και μάλιστα άνισα είναι άδικη και κατακριτέα. Και τουλάχιστον το Επιμελητήριο οφείλει να ενεργοποιήσει τον επιχειρηματικό, επαγγελματικό και εμπορικό κόσμο στο να μην το επιτρέψουν.

Διαφορετικά να δέχεστε.... Σύντομα θα έρθουν κι άλλα για μας.... τους νησιώτες.... 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ