12.10.2022 7:05

Άσκηση Κηδαλίων στη Βολισσό. Η ΔΕΥΑΝΧ το ήξερε;

Την Τρίτη 11 Οκτωβρίου εκτελέστηκε στη Βολισσό, με απόλυτη επιτυχία η άσκηση της πολιτικής προστασίας του Δήμου Χίου, που περιλάμβανε εκκένωση του χωριού σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Το παρόν γράφτηκε πριν γίνει η άσκηση, αλλά δεν έχει σημασία. Πάντα με απόλυτη επιτυχία εκτελούνται τέτοιου είδους ασκήσεις. 

Είναι δομικό στοιχείο αυτό της τραγελαφικης δυστυχίας, του να ζούμε σε τόσο ανεπαρκές κ υποκριτικο κράτος και έναν ακόμη τραγικότερο δήμο. 

Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες και σε ζητήματα έλλειψης υποδομών στο χωριό. Θα αναφέρω μόνο το εξής: ένας σοβαρός δήμος ελέγχει και γνωρίζει τουλάχιστον τον ακριβή αριθμό και το στίγμα κάθε σταθερής κατοικίας στα όρια του. Αν δεν τα γνωρίζει αυτά ο δήμος, δεν μπορεί εξ ορισμού να κάνει άσκηση εκκένωσης οικισμού. 

Στη Βολισσό κανείς δεν γνωρίζει πόσες σταθερές κατοικίες υπάρχουν. Εκτός οικισμών ζουν περισσότεροι άνθρωποι, ιδίως τα σαββατοκύριακα, από αυτούς που ζουν εντός. Μόνο η ΔΕΥΑΝΧ γνωρίζει σχεδόν τους πάντες, επειδή φροντίζει να δίνει ρουσφετολογικά σε όλους αυτούς παράνομα νερό άρδευσης από το δίκτυο ύδρευσης και έτσι να αφήνει το χωριό χωρίς νερό σε περιόδους άκρως επικίνδυνες και για πυρκαγιές. 

Αναρωτιέται κανείς λοιπόν. Η ΔΕΥΑΝΧ έλαβε μέρος στην επιτυχή άσκηση Κηδαλιων για να κάνει πλήρη εκκένωση της περιοχής ή εκκενώθηκε μόνο το χωριό και όχι η πέριξ αυτού τενεκεδούπολη, όπως πολύ επιτυχώς την ονομάζουν φιλτατοι συγχωριανοί. 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ