5.10.2012 16:23

Υποθάλποντας μια λάθος λειτουργία

Διάλογος, επεισόδιο δεύτερο. Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Χίου θίχτηκε και από την κριτική για τη λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας. Έχει την άποψη ότι όλα βαίνουν καλώς.
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Είναι πλέον προφανείς οι στόχοι και οι επιδιώξεις σας το τελευταίο χρονικό διάστημα, γι αυτό και δεν εκπλήσσουν κανέναν οι θέσεις σας ως εφημερίδα για την ανακύκλωση, τις ιδιωτικοποιήσεις, το Δήμο και το Δημόσιο γενικότερα, παρότι και εσείς στις παρυφές του διαβιείτε.         
Σ’ αυτή τη λογική  εντάσσονται και τα κατά καιρούς υποτιμητικά σχόλια για τη Δημοτική Αστυνομία (όπως και αυτό στο φύλλο της 2/10/12), παρότι ποτέ δεν ασχοληθήκατε να δείτε πώς δουλεύουν και τί προβλήματα έχουν οι εργαζόμενοι σ’ αυτήν, παρά τις κατά καιρούς δεσμεύσεις σας γι αυτό.
Πριν γράψετε όσα σας υπαγορεύουν κάποιοι έπρεπε να ασχοληθείτε λίγο και με τους ανθρώπους που εργάζονται εκεί, να δείτε με πόσα αντικείμενα  ασχολούνται, τί τεράστιες δυσκολίες αντιμετωπίζουν ακόμη και για τα αυτονόητα και να διαπιστώσετε εάν η μη επίλυση κάποιων προβλημάτων του νησιού μας είναι ευθύνη δική τους ή άλλων οργάνων  πάνω από αυτούς.
Έκπληξη όμως προκαλεί το γεγονός πως θεωρείτε ότι παράγεται έργο μόνο όπου έχουν άμεση εμπλοκή οι πολιτικοί. Αλήθεια, δεν βλέπετε την κατάντια της Ελλάδας, η οποία κατά κύριο λόγο και κατά γενική ομολογία οφείλεται σε αυτό ακριβώς που εσείς διαφημίζετε ως σωτηρία, ή δεν σας συμφέρει να το δείτε;
Μεγαλύτερη δε έκπληξη νοιώθουν οι γνωρίζοντες πρόσωπα και πράγματα, όταν βλέπουν το πόσο αβασάνιστα υποτιμάτε το έργο και τις προσπάθειες του τέως και νυν πολιτικού προϊσταμένου της Δημοτικής Αστυνομίας, κ. Λεων. Ροδίτη, στην προσπάθειά σας να χτυπήσετε τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της Υπηρεσίας αυτής. Γιατί άραγε;
Τελειώνοντας, γιατί δεν νομίζουμε ότι υπάρχει λόγος να αναφερθούμε επί της ουσίας των θεμάτων που θίγετε, αφού έχετε ήδη διαμορφωμένη και τελεσίδικη άποψη, θα θέλαμε να σας προτείνουμε  κάτι: εάν ζητηθεί  η γνώμη του κοινού, όπως προτρέπετε το δήμαρχο να κάνει για τη Δημοτική Αστυνομία, ας του ζητηθεί  και η γνώμη του για τους εκδότες και τους δημοσιογράφους και ειδικότερα για όσους από αυτούς δημοσιεύουν κατευθυνόμενα ή πληρωμένα άρθρα. Και να δούμε ποιος θα πάρει μεγαλύτερα ποσοστά θετικών ψήφων.
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ας το πάρουμε ανάποδα. Ζούμε σε ένα νησί με απόλυτη κυκλοφοριακή τάξη, ειδικά στο κέντρο του. Με πλήρη εφαρμογή των κανονισμών καθαριότητας που τα Δημοτικά του Συμβούλια ψηφίζουν, πεντακάθαρο από τη μάστιγα του παραεμπορίου και απόλυτο σεβασμό εκ μέρους των εμπόρων και των επιχειρήσεων του στους δημόσιους χώρους που καταλαμβάνουν. Τα πεζοδρόμια του είναι ελεύθερα για να κυκλοφορούν με άνεση τα καρότσια αναπήρων και μητέρων, κάθε διάβαση του γίνεται φραγμός στην ταχύτητα για χάρη του πεζού. Όλα αυτά χάρη στις άοκνες προσπάθειες των δημοτικών του αστυνόμων, ολημερίς στο δρόμο, με άριστη καθοδήγηση από τους υπηρεσιακούς τους προϊσταμένους. Να φανταστείτε, μια φορά που οι πονηροί πολιτικοί προϊστάμενοι επιχείρησαν να τους περιορίσουν τη δράση και να σβήσουν τις κλήσεις που μοίραζαν, οι υπάλληλοι όρθωσαν το ανάστημα τους και τους έβαλαν στη θέση τους, απειλώντας ότι θα δημοσιοποιήσουν τις πιέσεις που δέχονται. Να μην παραλείψουμε ότι κάθε μήνα δημοσιοποιούν εκείνοι τα αποτελέσματα των ελέγχων τους, για να μην υπάρξει ο παραμικρός υπαινιγμός ότι κάθονται αραχτοί στα γραφεία. Εννοείται φυσικά ότι οι δημοτικοί αστυνόμοι έχουν γίνει τα ινδάλματα του νησιού, η παρουσία τους στο δρόμο αποπνέει τόσο σεβασμό, που οι πάντες υποκλίνονται μόλις τους αντικρίσουν.
Πως σας φάνηκε το ρεπορτάζ; Δεν αποτυπώνει καλύτερα την πραγματικότητα από το άλλο, το κατάπτυστο και υποκινούμενο που δικαίως σας εξόργισε; Κάπως έτσι δεν θεωρείτε ότι έχουν τα πράγματα;
Ακούστε κύριοι, δεν μας εκπλήσσει το γεγονός ότι δεν ασχολείσθε με την ουσία της υπόθεσης. Πως ψάχνετε ευφυολογήματα για να ξεγλιστρήσετε. Μας ενοχλεί ότι ένα απ’ τα θεμέλια της Δημοκρατίας, ο συνδικαλισμός, έχει πέσει σε χέρια και αντιλήψεις σαν τα δικά σας. Είστε χειρότεροι απ’ τις πολιτικές εξουσίες που μέμφεστε. Τουλάχιστον εκείνες, για τα μάτια του κόσμου, κάνουν και καμιά Εξεταστική, βάζουν και κανέναν Άκη πίσω απ’ τα κάγκελα. Εσείς ποτέ δεν πρόκειται ούτε τους επίορκους, ούτε τους ακαμάτες, ούτε τους ανίκανους συναδέλφους σας να καταδικάσετε. Ο συνδικαλισμός σας λατρεύει το καθισιό, απεχθάνεται τη βελτίωση, την παραγωγικότητα. Το σύστημα που λυσσαλέα πολεμάτε εσείς με τη διαχρονική σας παρουσία στήσατε κι εσείς με τον ιδρώτα σας θα συντηρήσετε. Κατανοούμε ότι δίνετε αγώνα επιβίωσης. Λυπούμαστε που δεν θα μας έχετε αρωγούς. Φτάνει πια!
«π»

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ