3.1.2015 18:10

Υπήρξαν και εκρήξεις

ΤΑ ΔΥΟ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΠΟΥ … ΛΑΜΠΑΔΙΑΣΑΝ ΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Θα είναι λάθος να στρεβλώσουν την κυρίαρχη εικόνα από τη Νομαρχιακή Συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ. Τελειώνοντας σκόρπισε μια διάχυτη γεύση ικανοποίησης για το επίπεδο της συζήτησης, πόσω μάλλον όταν αυτή αγγίζει τόσο λεπτά θέματα με την κατάθεση διαθεσιμοτήτων. Δεν παύουν όμως να προσθέτουν το … πιπέρι στις κομματικές συνάξεις, τα περιστατικά που στο τέλος συζητούνται και στα πηγαδάκια μετά το πέρας της συζήτησης.

Καρακούρος vs Καλογερά

Η θερμοκρασία ανέβηκε απότομα όταν τέθηκε το θέμα πώς γίνεται οι κριτές να είναι και κρινόμενοι . Μια ομάδα μελών επέμενε να διεξαχθεί μια άτυπη ψηφοφορία μεταξύ των μελών της Νομαρχιακής Συνέλευσης, σαν μπούσουλας για τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής. Τόσο η συντονίστρια, όσο και ο Αν. Κοτσακάς εξήγησαν πως κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται ούτε καταστατικά, ούτε στην εγκύκλιο για τις εκλογές. Την ίδια άποψη, με το γνωστό δυναμισμό που τον διακρίνει, εξέφρασε και ο Γ. Καλογεράς. Αυτό ήταν. Μπαρούτι έγινε ο Λεων. Καρακούρος, ο οποίος του επιτέθηκε προσωπικά, φτάνοντας να τον μέμφεται για χρήση σταλινικών μεθόδων.

Λαβατσής vs Μιχαηλίδη

Καυσόξυλα στη φωτιά της συζήτησης έριξε και ο Δημ. Λαβατσής. Ενώ οι προσωπικές κριτικές κατά των προσώπων που κατέθεσαν διαθεσιμότητα ήταν πολύ προσεκτικά διατυπωμένες, σχεδόν με το γάντι, ο Δημ. Λαβατσής τα έσουρε χωρίς τακτ στην υποψηφιότητα του Αν. Μιχαηλίδη. Άρχισε να περιγράφει την κομματική του διαδρομή, χαρακτηρίζοντας τον εν ολίγοις απόντα από τις μάχες και κατέληξε ότι «μας βλέπεις στο δρόμο και δεν μας λες καλημέρα και τώρα έρχεσαι να μας πεις ότι θέλεις να είσαι υποψήφιος».

Ο γιατρός κράτησε την αυτοκυριαρχία του και απλώς περιορίστηκε να πει ότι όσα ακούστηκαν από τον προλαλήσαντα είναι εκ μέρους του ανάξια σχολιασμού. Συνέβαλε καθοριστικά στο να μην ξεκινήσει ένα κακοστημένο παιχνίδι για να βγουν όλων τα … άπλυτα στη φόρα, γεγονός που επαινέθηκε από τους πάντες, που στο τέλος συμφωνούσαν ότι μάλλον σε καλό του βγήκε η επίθεση. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ