25.4.2014 16:40

Υπερασπιζόμενοι το αραλίκι

Πασχίζω ώρες – ώρες να καταλάβω αν οι κάθε λογής συνδικαλιστές έχουν πραγματική επαφή με την κοινωνία ή λειτουργούν συνειδητά ως δούρειοι ίπποι του συνδικαλιστικοί κινήματος.
Κραυγαλέο το πρόσφατο παράδειγμα στο χώρο της εκπαίδευσης. Οι εκπαιδευτικοί χαλαρώνουν από την καθημερινή εργασία περίπου τρεις μήνες το χρόνο. Τις τελευταίες δεκαετίες οι της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εθίστηκαν οι μήνες της ξεκούρασης να είναι τέσσερις, απολαμβάνοντας τη μετατροπή των σχολείων σε παιδικές χαρές με τις καταλήψεις. Μέχρι σήμερα κανέναν δεν έπεισαν ότι έκαναν το παραμικρό για να τις εμποδίσουν.
Κι ήρθε η ώρα να σταματήσει ο χαβαλές, να καταλάβουν οι μαθητές ότι κάθε τους πράξη έχει και τις αναλογούσες συνέπειες. Χαβαλεδιάζεις με την κατάληψη; Θα αναπληρώσεις τις χαμένες διδακτικές ώρες σου κάποιες μέρες με κλειστά τα σχολεία.
Έπεσε το προσωπείο. Οι συνδικαλιστές εκπαιδευτικοί πήραν το μέρος του … χαβαλέ κι επινόησαν τη λύση των τρίωρων στάσεων εργασίας προκειμένου να εμποδίσουν την ομαλή λειτουργία των Λυκείων Νέα Τετάρτη και δώθε. Εξαγρίωσαν την υπόλοιπη κοινωνία, την έκαναν να διαπιστώσει ότι φανερά πια υποθάλπουν το απαράδεκτο φαινόμενο των καταλήψεων, και πέτυχαν να αδειαστούν σαν το σακί από τους μη συνδικαλιζόμενους συναδέλφους τους.
Υπάρχει η αντίληψη ότι ο καθηγητικός κόσμος τρομοκρατήθηκε από τις απειλές του Υπουργείου Παιδείας και έσπευσε στις αίθουσες. Δεν θέλω να το πιστέψω. Έχω – ακόμα – ψηλά στο βάθρο της εκτίμησης μου τους εκπαιδευτικούς για να το δεχτώ. Απλά οι εκπαιδευτικοί αντιλαμβάνονται πού υπάρχει πια ορατός ο κίνδυνος της συνολικής απαξίωσης του κλάδου. Κατάλαβαν σε ποιους θα χρεώσει τον αυστηρό λογαριασμό η κοινωνία, αν η μπαχαλοποίηση της εκπαίδευσης στηριχτεί ανοιχτά πια από αυτούς, κι απομόνωσαν πλήρως, σαν ξένα σώματα, τις συνδικαλιστικές οδηγίες. Σημαντική κατάκτηση για τον εκπαιδευτικό κλάδο

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ