17.2.2016 19:52

Υπερασπιστής της δυσκαμψίας

Δεν ξέρω αν οι εργαζόμενοι στο Δήμο έχουν συναίσθηση της αυτοαξιολόγησης ή αν έχουν πάρει την απόφαση να υπερασπίζονται τυφλά συντεχνιακά ακόμα και τα πιο δύσκαμπτα τμήματα του δημοτικού οργανογράμματος.

Σε όσους είναι πάντως μέσα στα πράγματα μόνο άφθονο γέλιο προκάλεσε η τελευταία παρέμβαση του Σωματείου Εργαζομένων, όπου εγκαλούσε τη δημοτική αρχή για επιχείρηση εκποίησης της δημοτικής περιουσίας. Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Ο Δήμος Χίου με τη σημερινή μορφή του είναι ό,τι υπήρξε κάποτε επί Βυζαντίου η Νέα Μονή. Ο μέγας γαιοκτήμονας. Οι δημοτικές γαίες και τα δημοτικά ακίνητα τον κατατάσσουν αυτοδίκαια στο βασικό μοχλό ανάπτυξης του νησιού, εφόσον αποφασίσει να τα ενεργοποιήσει. Ποτέ, καμία δημοτική αρχή δεν επιχείρησε να τα αξιοποιήσει με τρόπο που και το δικό της το ταμείο θα γεμίζει και δυνατότητες ανάπτυξης στην ίδια την οικονομία θα δίνει.

Όσα χρόνια η υπόθεση ήταν καθαρά ευθύνη των δημοτικών υπαλλήλων, δίχως την αναγκαία πολιτική επίβλεψη και καθοδήγηση, η δημοτική περιουσία, στην καλύτερη περίπτωση, βρίσκονταν εν υπνώσει, για να μην πω ότι σκανδαλωδώς παραχωρούνταν έναντι πινακίου φακής, διχοτομώντας την αγορά σε διπλή ταχύτητα. Η βραδύτητα στις κινήσεις και η γραφειοκρατική σκλήρυνση του περίφημου Τμήματος Περιουσίας είναι ευδιάκριτη ως και στις μέρες μας σε όποιον τύχει να πέσει στην ανάγκη του.

Πως είναι δυνατόν, επομένως, το Σωματείο των Εργαζομένων να υπερασπίζεται με πάθος κάτι το οποίο προσμετρήθηκε ήδη κι έχει εντοπισθεί ελλιποβαρές; Πως θα αποκτούν κύρος και σεβασμό οι ανακοινώσεις – παρεμβάσεις του από την ώρα που υπερασπίζονται τα κακώς κείμενα μιας εποχής που οφείλουμε να διαγράψουμε; Γιατί η διαφορετική αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας ταυτίζεται οπωσδήποτε με το real estate; Δεν έφτασε ο καιρός και οι εργαζόμενοι στο Δήμο να αντιληφθούν πως ζούμε σε μια νέα εποχή, με εξίσου νέες απαιτήσεις; 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ