19.11.2014 14:55

Υπέρ οικουμενικού κυβερνητικού σχήματος

Υπέρ οικουμενικού κυβερνητικού σχήματος
Αναγκαιότητα χαρακτήρισε ο Κ. Τριαντάφυλλος σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις στον ρ/σ «9,84» την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή. «Θεωρώ ότι στις ώριμες δημοκρατίες, πρέπει να ολοκληρώνονται οι θητείες. Τώρα, εάν υπάρξει ένα επίπεδο συνεννόησης με την αξιωματική αντιπολίτευση -που όμως δεν το βλέπω-, θα μπορούσαν να εξεταστούν πάρα πολλά θέματα. Διότι εκτιμώ ότι δεν είναι το ζήτημα να τεθεί κανένας στη γωνία, να κερδίσει ή να χάσει η μία ή η άλλη πολιτική δύναμη, η μία ή η άλλη πολιτική πρόταση. Το ζήτημα είναι να μπορέσουμε να συνεννοηθούμε. Να επιτύχουμε την εθνική συνεννόηση σε αυτό το οποίο έχουμε μπροστά μας.... Το ζήτημα για εμάς, δεν είναι να κάνουμε μικροπολιτική ή να κάνουμε μία κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση. Το ζήτημα για τη χώρα, αυτή τη στιγμή, είναι να μπορέσουν να ενωθούν όλες οι δυνάμεις που υπάρχουν», ανέφερε ο βουλευτής. 
Κι όταν του έγινε η δημοσιογραφική πάσα αν η ενότητα θα μπορούσε να επιτευχθεί και σε ένα νέο κυβερνητικό σχήμα δεν το απέκλεισε.
«Μακάρι να υπήρχε μία οικουμενική κυβέρνηση, η οποία θα συνέθετε όλες τις απόψεις. Μακάρι να υπήρχε αυτό, γιατί αυτή τη στιγμή είμαστε στο πιο κρίσιμο κομμάτι... Έχουμε μπροστά μας μία διαπραγμάτευση. Εάν κάποιος πιστεύει ότι μπορεί να συμβάλλει να έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα -γιατί δεν νομίζω ότι υπάρχει δημοκρατική πολιτική δύναμη στη χώρα που δεν θέλει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τον Έλληνα πολίτη-, πρέπει να έρθει και να προσφέρει τις δυνάμεις του στη χώρα. Εάν θεωρεί ότι αυτή η διαπραγμάτευση ή το μεγάλο ζήτημα που έχουμε μπροστά μας να αντιμετωπίσουμε τους επόμενους μήνες είναι ένας τρόπος για να πάρει την εξουσία, αυτό θα του γυρίσει μπούμερανγκ την άλλη μέρα το πρωί. Εάν πιστεύει ότι είναι καλύτερα να είναι μόνος του απέναντι στους εταίρους ή απέναντι σε όσους πρέπει να διαπραγματευθεί, αντί να είμαστε όλοι μαζί, αυτό προσκρούει στην κοινή λογική. Εδώ χρειαζόμαστε ενότητα, για να πάρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τον Έλληνα πολίτη», απάντησε σε μια ακόμη πολύ ώριμη πολιτική τοποθέτηση.

 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ