20.6.2014 18:46

Υπάρχει περιθώριο επιστροφής;

• ΘΑ ΕΝΤΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ Ε.Μ.Χ. Ο Κ. ΓΑΝΙΑΡΗΣ;

Η πολύχρονη παρουσία του στο τιμόνι της Ένωσης ήταν σίγουρα ο βατήρας της αυτοδιοικητικής του πορείας. Πολλοί ισχυρίζονται ότι ο Κ. Γανιάρης ήταν πλασμένος για την προεδρεία της Ε.Μ.Χ., σαν ρόλος του πήγαινε γάντι, πολύ περισσότερο από την ενεργή αυτοδιοικητική ανάμειξη.
Στο κάτω – κάτω από τη διοίκηση της δεν αποχώρησε ποτέ. Οι πάντες συμφωνούν ότι καθοδήγησε τη διάδοχη κατάσταση, όλοι γνωρίζουν τις άριστες διαπροσωπικές σχέσεις με τον Ευθ. Μονίαρο και πως ο νυν πρόεδρος της Ένωσης δεν έκρυψε ποτέ την ανοιχτή του υποστήριξη στον περιφερειακό συνδυασμό Γανιάρη, έστω κι αν η σύζυγος του δεν ήταν στο ψηφοδέλτιο. Ακόμα ακούγονται μουρμούρες από την πλευρά της Καλογήρου ότι, όταν προεκλογικά ζήτησε συνάντηση με τη διοίκηση, ο Ευθύνης επιμελώς την έκρυψε και την είδε μόνο ο ίδιος.
Τι σημασία έχουν όλα τούτα; Έχουν, αν ο απερχόμενος αντιπεριφερειάρχης συνεχίσει να νοιώθει ακμαίος και επιθυμεί να έχει μια πιο έντονη κοινωνική παρουσία. Συχνά – πυκνά ο ίδιος, από τη θέση του ως αντιπεριφερειάρχης, έκανε αναφορές στη μεγάλη αγάπη του, την Ένωση. Τώρα, που όπου να ‘ναι το Μουσείο Μαστίχας θα δώσει μια επιπρόσθετη αίγλη, και είναι καθαρά προσωπικό του επίτευγμα, θα παραμείνει σε ρόλο δεύτερο;
Κάποιοι δεν αποκλείουν την αλλαγή ρόλων στην Ένωση. Όσοι πάλι ξέρουν τον Κωστή λένε ότι δεν πάσχει δα από αρχομανία και δε θα επιδιώξει την επαναφορά. Κοντός ψαλμός αλληλούια, όπως λένε, για να φανεί ποια από τις δυο προβλέψεις θα αποδειχθεί πιο δυνατή.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ