18.10.2012 18:15

Ξέρει τι είπε ο υπουργός

Ήταν απ’ τους αυτήκοες μάρτυρες των επακριβώς λεχθέντων του Μουσουρούλη στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά ο καπ. Παν. Τσάκος. Τα δημοσιεύματα των ημερών, μάλιστα, επικαλούνταν μια μεταξύ τους σύντομη συνομιλία για να επικυρώσουν ότι η αναφορά του υπουργού στην απαίτηση της Τρόικας για την εκκένωση των νησιών με κάτω από 150 κατοίκους έγινε.
Η προχθεσινή τους συνάντηση στα πλαίσια του Συνεδρίου του Ιδρύματος «Μ. Τσάκος» και η οικειότητα της προσωπικής επαφής απλά έκαναν σαφές στο ευρύ κοινό ότι το «μάζεμα» της δήλωσης εκ μέρους του υπουργού δεν έγινε αιτία να αλλοιωθούν οι σχέσεις του με τον εφοπλιστικό κόσμο.
Κι αυτό γιατί σίγουρα οι εφοπλιστές διαβλέπουν στο πρόσωπο του Μουσουρούλη ίσως την πιο φερέγγυα πρόταση που έχουν ως τώρα από κυβερνήσεις, από την εποχή που στο τιμόνι του Υ.Ε.Ν. είχε βρεθεί ο Γ. Ανωμερίτης. Έχουν ένα συνομιλητή σύγχρονο, μεθοδικό, που αντιλαμβάνεται τη δύναμη του χώρου συνολικά για την ελληνική οικονομία κι ας τους έχει βάλει στα δύσκολα με τις απαιτήσεις του. Για αυτό, προσωπικά, ελάχιστη αξία θεωρώ ότι έχουν τα αθηναϊκά δημοσιεύματα που φέρνουν τον Κωστή προ των πυλών της αποχώρησης από το κυβερνητικό σχήμα, όποτε γίνει ανασχηματισμός. Θα με θυμηθείτε τότε… 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ