27.11.2012 23:30

Ξένοι στο ίδιο κόμμα

Τη μόνιμη ανεπάρκεια του τοπικού πολιτικού συστήματος έρχεται να υπενθυμίσει η μάχη εντυπώσεων τις τελευταίες μέρες ως προς το ποιος ευθύνεται για την ταφόπλακα στην ΕΝΑ Χίου. Οι δυο κορυφαίοι θεσμικοί παράγοντες του νησιού, δήμαρχος και αντιπεριφερειάρχης, εταίροι στον ίδιο αναπτυξιακό φορέα, με τα γραφεία τους το ένα να κοιτά το άλλο σε απόσταση 50 μέτρων, αντί να πεταχτούν για μισή ώρα ο ένας στον άλλο και να λύσουν τις διαφορές, εξαντλούν την ενεργητικότητα τους σε διαδοχικές απαντήσεις για να μεταβιβάσει ο ένας την ευθύνη στην πλάτη του αλλουνού.
Σίγουρα υπάρχουν δυο εκ διαμέτρου διαφορετικές προσεγγίσεις, εννοείται όμως ότι και οι δυο τους προέρχονται από κοινό κομματικό φορέα και κυρίως ότι αυτό που πρωτίστως θα έπρεπε να τους ενδιαφέρει είναι ποια λύση θα διασφαλίζει τα συμφέροντα του νομού. Το τελευταίο ουδόλως μοιάζει να τους απασχολεί. 
 
Και ο πιο ανυποψίαστος πανεύκολα διαισθάνεται ότι άλλο είναι το κίνητρο της απαράδεκτης συμπεριφοράς τους. Κρύβεται ολοκάθαρα πίσω από τους μελλοντικούς προσωπικούς τους σχεδιασμούς, οι οποίοι δεν έχουν ακόμα ξεκαθαρίσει. Λαμπρινούδης και Γανιάρης, πλέοντας στο πιο ασταθές πολιτικό πεδίο της τελευταίας τριακονταετίας, το έσχατο που δείχνει να τους νοιάζει είναι η εντύπωση που σχηματίζεται στους πολίτες για το πώς συνεργάζονται δυο αιρετοί προερχόμενοι από τον ίδιο κομματικό χώρο, του ΠΑΣΟΚ.
 
Αισθάνονται ότι η αυτοδιοικητική τους επιβίωση τα επόμενα χρόνια ίσως θα πρέπει να κινηθεί σε πιο προσωπικές στρατηγικές κι αυτές χαράσσουν τώρα, με πρώτο πιάτο την ΕΝΑ Χίου. Το αρνητικό, δυστυχώς, για το νομό, είναι ότι οι επιδιώξεις των δυο κορυφαίων θεσμικών του νησιού δε συνάδουν με το συμφέρον του τόπου. Κι όλα αυτά καταγράφονται στο υποσυνείδητο της κοινωνίας την ώρα που, πιθανά, θα συρθούν ξανά στο ίδιο προεκλογικό βάθρο. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ