8.11.2013 12:43

Ξεχωριστή περίπτωση αιρετού

Τι θέλει ο λαός; Πλοίο ημερησίως; Δυο και τρία δρομολόγια να περνούν από το λιμάνι μας θέλει τότε ο πολιτικός. Είναι «εθνική ανάγκη και επιταγή» το κράτος και ο εκπρόσωπος του λαού να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων. Ποιος θα τα πληρώνει; Το κράτος που δεν έχει… Λεπτομέρεια…

Ο Στ. Μιχαηλίδης με τη συνέντευξη του στον «π» απέδειξε ότι δεν ανήκει στο σωρό όσων … εκφράζουν το λαό. Είναι της άποψης ότι ο αιρετός δεν παρασύρεται από το ρεύμα, τολμά να του αντιστέκεται, όταν τα δεδομένα δεν στοιχειοθετούν ρεαλιστικές διεκδικήσεις, το διαμορφώνει. Παρακολουθεί τη ναυτιλία και τον κλάδοι της ακτοπλοΐας σχεδόν τρεις δεκαετίες, έχει την ικανότητα να κοιτάζει και τις δυο όψεις του νομίσματος και να επιλέγει ανάμεσα στο ουτοπικό επιθυμητό και το εφαρμόσιμα πρακτικό. Μεγάλη υπόθεση ο αιρετός να παίρνει δημόσια θέσεις, δυσάρεστες για τον ίδιο και τα αυτιά μας, μη βλαπτικές ωστόσο για το μέλλον του τόπου μας.

Κι ο Σταύρος το έπραξε. Δεν δολίευσε το λόγο του ο πιθανός προσωπικός σχεδιασμός πιο ενεργής ανάμειξης εκ μέρους του με τα κοινά. Δυσαρεστεί προσωρινά, αν είναι ο τόπος να επωφεληθεί αργότερα. Αυτό το αργότερα ελάχιστοι θέλουν να το αντικρίσουν κατάματα. Και κυρίως επιμένει ότι οι αποσπασματικές αντιμετωπίσεις θεμάτων σε ένα τόπο ιδιαίτερα μικρό, όπως η Χίος, δεν είναι οι ενδεδειγμένες, ξεφεύγουν από τον αναγκαίο άξονα ιεράρχησης προτεραιοτήτων που μας χρειάζεται. Φοβάμαι ότι βιώνει μια απέραντη μοναξιά. Τουλάχιστον κοιμάται το βράδυ με τη συνείδηση πεντακάθαρη ότι εκείνος είπε τα πράγματα με το όνομα τους κι ας μη μας αρέσει. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ