2.4.2013 17:29

Τζίφος και με την απορρόφηση του Φ.Π.Α.

Είπαμε πως κάτι πάει να κάνει η τοπική αγορά, να συμβάλλει κι εκείνη με τις ιδέες της μήπως και δούμε ένα καλύτερο τουριστικά, άρα και επιχειρηματικά, καλοκαίρι, αλλά μάλλον πετάμε στα σύννεφα. Ο εμπορικός κόσμος της Χίου δεν έχει καμία διάθεση συμμετοχής. Διαβάστε την επιστολή του προέδρου του Επιμελητηρίου και τα ξαναλέμε.

Η έγκυρη ενημέρωση

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΕΩΡΓΟΥΛΗ

Προέδρου Επιμελητηρίου Χίου

"Με έκπληξη διαβάσαμε το δημοσίευμα της εφημερίδας «πολίτης» της 27ης Μαρτίου με τίτλο «Ένα απέραντο Duty Free την περίοδο του Πάσχα», που, εκτός των άλλων, αναφέρει: «Στην τελευταία συνεδρίαση του Επιμελητηρίου κατατέθηκε πρόταση από τη Διοικούσα Επιτροπή και το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου, σύμφωνα με τη οποία τα καταστήματα θα απορροφήσουν, προς όφελος του πελάτη, το Φ.Π.Α..»

Δια της παρούσας επιστολής επιθυμούμε να ενημερώσουμε τόσο την εφημερίδα σας, όσο – και κύρια – τους αναγνώστες σας για τα κάτωθι:

  • Ουδέποτε κατατέθηκε η εν λόγω πρόταση από τη Διοικούσα Επιτροπή και το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου και μάλιστα σε Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου. Για την ακρίβεια ούτε Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου συνήλθε κατά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, ούτε και τα μέλη της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου ήταν παρόντα στην υποτιθέμενη συνεδρίαση.
  • Υπήρξε μια άτυπη συνάντηση εργασίας – στην οποία δεν ελήφθη καμία απόφαση, απλά ετέθησαν προτάσεις εκατέρωθεν τις οποίες θα επεξεργάζονταν η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου σε προσεχές Δ.Σ., με τη συμμετοχή των κ.κ.: Κώστα Μούνδρου - προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής & Ανάπτυξης, Γ. Γεωργούλης, πρόεδρος Επιμελητηρίου Χίου, Β. Παππάς, αντιπρόεδρος Επιμελητηρίου Χίου, Β. Σπανολιού – προέδρου Εμπορικού Συλλόγου Χίου και Δ. Κιτριλάκη, προέδρου του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων & Διαμερισμάτων, όπου αντηλλάγησαν κάποιες απόψεις αναφορικά με δράσεις που θα μπορούσαν να αναληφθούν από κοινού ώστε να αυξηθούν οι τουρίστες που επισκέπτονται το νησί από την Τουρκία.

Σκοπός της αποστολής της συγκεκριμένης επιστολής είναι η έγκυρη ενημέρωση του αναγνωστικού κοινού, που ελπίζουμε ότι αποτελεί το ζητούμενο και για την εφημερίδα σας".

 

Τι διστάζει να πει ο πρόεδρος

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου επιλέγει να υπερασπιστεί τους τύπους. Δεν ήταν συνεδρίαση, αλλά άτυπη συνεδρίαση. Αν αυτό υποκαθιστά την εγκυρότητα του ρεπορτάζ, έτσι συνέβη.

Γιατί όμως ο κ. Γεωργούλης, ο κ. Σπανολιός και όλοι οι υπόλοιποι δεν ομολογούν ότι τελικά απέρριψαν αυτή την πρόταση, ίσως χωρίς καν να τη φέρουν στις διοικήσεις τους, όπως σωστά λένε; Αυτό δεν προσθέτει στην εγκυρότητα της είδησης; Πάλι από διαρροές θα πρέπει να την προσεγγίσουμε;

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ