15.5.2015 14:12

Τσάμπα πήραν τη χαρά

Τσίμα – τσίμα βγαίνουν κάθε χρόνο οι λειτουργικές δαπάνες των σχολείων. Η οικονομική περιπέτεια της χώρας έμπηξε βαθιά το μαχαίρι και τις περιέκοψε μέσα σε μια πενταετία σχεδόν κατά 60%. Με ένα μόνιμο αναστεναγμό και χειρισμούς ταχυδακτυλουργών οι διευθυντές επιχειρούν να μη λείψει τίποτα από τις σχολικές τους μονάδες.

Η προηγούμενη κυβέρνηση έστειλε στα τελευταία της μήνυμα αισιοδοξίας. Δεσμεύτηκε και αύξησε κατά 20% το ποσό που δίνονταν στις τέσσερις ετήσιες δόσεις των λειτουργικών δαπανών. Ειδικά για τη Χίο αυξήθηκαν από τις 90.000 στις 109.000 ευρώ κι έτσι αυξημένες ήρθαν και τον περασμένο Δεκέμβριο και τον Απρίλιο που μας πέρασαν.

Μόνο που η χαρά δεν κράτησε για πολύ… Πριν λίγες μέρες ειδοποιήθηκαν οι Δήμοι από τη γενική διευθύντρια του Τμήματος Επιχορηγήσεων Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών ότι η αύξηση θα παραμείνει μεν, μέσα από το ποσό αυτό θα πρέπει να πληρώνεται και η αποζημίωση των σχολικών τροχονόμων δε, που αντιστοιχεί για το Δήμο σε 13.000 ευρώ. Χαρά κι απόχαρα δηλαδή.

«Είναι κοροϊδία και θα πρέπει να αντιδράσει σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα», ισχυρίζεται ο αντιδήμαρχος Παιδείας, ο οποίος προτίθεται να φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου και το κορυφαίο συλλογικό όργανο του Δήμου να λάβει θέση για το θέμα.  

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ