20.5.2015 16:58

Τουρισμός: ένα παιχνίδι … συνεργασίας

Έναν ισχυρότατο πολλαπλασιαστή διαθέτει ως έννοια ο τουρισμός, τις συνεργασίες. Φτάνει αυτές να είναι μελετημένες και ουσιαστικές, κυρίως να έχουν περιεχόμενο. Οι συνεργασίες είναι σχεδόν επιβεβλημένες για τόπους με αδύναμα χαρακτηριστικά και το Άγιο Γάλας διαθέτει ίσως το μεγαλύτερο, τη μεγάλη και δύσκολη απόσταση από το κέντρο του νησιού.

Στην προσπάθεια να γίνει ελκυστικότερος ο τόπος οφείλεις να παρατάξεις σε πλήρη ετοιμότητα όλα τα πλεονεκτήματά του. Ένα συγκριτικό του πλεονέκτημα ήταν ότι αποτέλεσε, από αρχαιοτάτων χρόνων, ένα ισχυρό λατρευτικό κέντρο. Τους τελευταίους αιώνες με αδιαμφισβήτητη πρωταγωνίστρια την Παναγιά, νωρίτερα άλλες θρησκευτικές μορφές, μεταξύ των οποίων και ο Άγιος Θαλλέλαιος.

Σήμερα 20 Μαΐου ο λιβανέζικης καταγωγής Άγιος, ιατρός που προσέφερε αμισθί τις υπηρεσίες του σε όλο τον κόσμο και μαρτύρησε κατά τρόπο φρικιαστικό επί  Τιβεριανού, εορτάζει κατά το ορθόδοξο εορτολόγιο.

Εκκλησίες του θα συναντήσουμε σπάνια σε όλο τον χριστιανικό κόσμο. Άγιος Θαλλέλαιος υπάρχει και στη Νάξο, ένα μικρό χωριουδάκι με το ζόρι 70 κατοίκων, ίσως και κάπου αλλού ανά την επικράτεια, που μας είναι όμως προς το παρόν άγνωστο.

«Νομίζαμε ότι είμαστε μόνοι», μας είπε ο πρόεδρος του πολιτιστικού σωματείου της Νάξου, όταν επικοινωνήσαμε μαζί του. Η ίδια αίσθηση που υπήρχε και στο Άγιο Γάλας δηλαδή. Μέσα από αυτή την επικοινωνία όμως ανοίγει ένας πρώτος δίαυλος συνεργασίας. Τα δυο χωριά ξεκινούν συζήτηση αδελφοποίησης, με εκατέρωθεν επισκέψεις των κατοίκων τους σε Χίο και Νάξο αντίστοιχα. Στη Νάξο μάλιστα η γιορτή του Αγίου Θαλλέλαιου είναι το πρώτο μεγάλο πανηγύρι του νησιού και ήδη οι Αγιογαλούσοι έχουν προσκληθεί για την επόμενη χρονιά.

Από μια τέτοια συνεργασία πολλά μπορούν να προκύψουν για τη συνέχεια, δύσκολο ίσως από τώρα κανείς να τα προδικάσει. Όπως κι από όλων των ειδών τις συνεργασίες στον τουρισμό, που μόνο θετικά μπορούν να λειτουργήσουν για όλους. Αρκεί να τις επιδιώξουμε με διάθεση πραγματικής εξωστρέφειας.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ