23.6.2015 16:44

Τώρα εξηγείται η συνέχεια

Είχαμε τη χαρά μια από τις μέρες που πέρασαν να φιλοξενήσουμε στον πολυχώρο το Γιάννη Παληό. Έχουμε την πιο μεγάλη χαρά να φιλοξενούμε στο κατάστημα και στα τραπέζια μας κάποιους από τους ωραιότερους τίτλους βιβλίων του.

Ο Γιάννης έχει ιδιαίτερους δεσμούς μ’ αυτό το πέταλο της Αμανής. Δεν λένε να σβήσουν απ’ τη μνήμη του οι παιδικές αναμνήσεις, όταν συνόδευαν, μαζί με τον αείμνηστο Αντώνη, τον πατέρα στο καΐκι του, που συνήθως έβγαινε στην παραλία του Κρασά, κάτω απ’ τα Νενητούρια. Έκτοτε ο Γιάννης δέθηκε με τον τόπο, τον έκανε τμήμα της ζωής του και βρίσκει πάντα το χρόνο να τον επισκέπτεται, τώρα πια σαν κολυμβητής.

Μετά τη βουτιά στον Κρασά ακολούθησε η βόλτα στον πολυχώρο. Οι εκδόσεις «άλφα πι» είναι κατά την ταπεινή μου γνώμη το πλοίο του Νώε για τη Χίο. Εκεί έχουν βρει καταφύγιο αμέτρητες ιστορικές και λαογραφικές λεπτομέρειες του νησιού, οι οποίες θα χάνονταν, αν δεν έβλεπαν το φως της ημέρας μέσα απ’ τις σελίδες ενός βιβλίου.

Τι ευχάριστη έκπληξη… Η έκπληξη εδράζεται στη γνωριμία μου με την Αρετή, τη μικρή κόρη του Γιάννη. Φυτίλι αναμμένο, έτοιμο να πυροδοτήσει τη δύσκολη συνέχεια μιας τιτάνιας εκδοτικής προσπάθειας. Η Αρετή βάλθηκε να σπουδάσει νομικός, μα έχει πάρει την απόφαση της. «Θα δουλέψω στο τυπογραφείο. Με εκφράζει, είναι η επιθυμία μου», μου αποκάλυψε.

Τώρα μπόρεσα να εξηγήσω την επιμονή του Γιάννη. Σηκώνει το σταυρό του επιχειρηματικού του μαρτυρίου γιατί στη ζωντάνια της Αρετής βλέπει τη συνέχεια. «Είναι Αντώνης, είναι ηγέτης», του ξέφυγε γεμάτος συγκίνηση. Με την απαραίτητη υποσημείωση ότι και αυτή την περίοδο οι εκδόσεις «άλφα πι» προετοιμάζουν την έκδοση άλλων πέντε νέων βιβλίων.  

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ