23.4.2014 18:03

Τον προδώσαν οι φίλοι του

Δεν ταιριάζει στον Παν. Βρουλή το τέλος που καθορίζει ο ίδιος στον εαυτό του. Ο πρώην δήμαρχος μάλλον αντιλαμβάνεται ότι μένει εκτός πολιτικού παιχνιδιού και το μόνο που τον θρέφει είναι να αιτιολογήσει στο φανατικό του ποίμνιο τους λόγους της … άτακτης υποχώρησης.
Ο Παντελής είναι απ’ τους κορυφαίους της φουρνιάς που πίστεψε ότι το αξίωμα είναι το καθ’ ύλην αποδεικτικό της κοινωνικής καταξίωσης. Έλα όμως που ο ίδιος δεν την είχε ανάγκη; Ο γιατρός και άνθρωπος Βρουλής είναι καταξιωμένος στα μάτια της τοπικής κοινωνίας δεκαετίες ολάκερες και η ψήφος κάθε φορά για εκείνον ήταν μια άνευ λόγου δοκιμασία της καταξίωσης του.
Η εμμονή του να ταυτίζει την καταξίωση με τη συλλογή ψήφων κινδυνεύει συνολικά να απαξιώσει την προσωπικότητα Βρουλή. Ενώ έβλεπε από την αρχή ότι δεν υπήρχαν οι προϋποθέσεις να ηγηθεί αξιόμαχου δημοτικού συνόλου, εκβίαζε με κάθε τρόπο να το πετύχει. Κι όταν διαπίστωσε ότι όταν πολιτικά είσαι αταίριαστος με την εποχή σου, δεν εμπνέεις όσους θα έπρεπε, άγγιξε τα στοιχεία της γραφικότητας, παζαρεύοντας με τον έναν και τον άλλο μια επιβίωση του ίδιου και της ομάδας του. Αυτή η αίσθηση, ότι ηγείται ομάδας, του έκανε τη μεγαλύτερη ζημιά. Ομάδα δεν υπήρχε ποτέ, μια μικρή παρέα ίσως, ανθρώπων όμως που δοκιμάστηκαν και όλοι μείναμε με την αίσθηση ότι πια δε μας λείπουν.
Τώρα ο πρώην δήμαρχος βιώνει μια απέραντη πολιτική μοναξιά. Δεξιά και αριστερά ισχυρίζεται ότι νοιώθει προδομένος από τους φίλους του, τα βάζει με το περιφερειακό ψηφοδέλτιο, το οποίο θεωρεί ότι … του έκλεψε υποψηφίους (Π. Καλογεράκη, Γ. Μανάρα, Μ. Ζαννίκο, Κ. Παπαδόπουλο), ενώ οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνώριζαν ότι κανείς από όσους εκείνος θεωρούσε δεδομένους δεν επρόκειτο να τον ακολουθήσει σε ψηφοδέλτιο.
Είναι λάθος για την αξιοπρέπεια του Παν. Βρουλή να αναζητεί μονίμως άλλοθι. Η αιτία της αδυναμίας του να συγκροτήσει ψηφοδέλτιο είναι μια, πέρασε η μπογιά του. Είναι ακόμα μεγαλύτερο λάθος να συμπεριφέρεται σαν τον πληγωμένο λύκο ουρλιάζοντας. Δεν έχει τίποτα να αποδείξει. Η κοινωνία τον τίμησε, τον έστειλε στο ανώτατο τοπικό αξίωμα, κυρίως όμως τον έχει κλείσει στην καρδιά της για την ανθρωπιά και την καλοσύνη του. Κι αυτά ο πολιτικός Βρουλής δεν είναι σε θέση να τα στερήσει από τον άνθρωπο Βρουλή, όσο κωμικοτραγικά κι αν συμπεριφέρεται.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ