18.2.2013 13:30

Τον ορθό δρόμο

Αν και «Χιώτης» δεν περισσεύει χρόνος στον πρύτανη να βρίσκεται στα μέρη μας. Η απόσταση που δημιουργείται έθρεψε τους συνειρμούς ότι η πρυτανεία κάλυψε τα νώτα των τμημάτων του Πανεπιστήμιου Αιγαίου σε Μυτιλήνη και Ρόδο, εκεί που οι διαρροές εντόπιζαν τον κίνδυνο, και δεν θωράκισε επαρκώς Χίο και Σάμο, με αποτέλεσμα τα δυο νησιά να πληρώσουν το μάρμαρο.
Η παρουσία του κ. Τσάρτα στο νησί με υποχρέωσε να αναθεωρήσω την αρχική μου  άποψη και κυρίως να θυμηθώ ότι είναι λάθος να αλλοιώνεται η άποψη που έχεις σχηματίσει για ένα πρόσωπο από ένα μεμονωμένο γεγονός. Δεν έχω κρύψει ποτέ μέχρι σήμερα ότι στο πρόσωπο του κ. Τσάρτα διαβάζω την καταλληλότερη επιλογή για τη θέση του πρύτανη από συστάσεως του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Η διαίσθηση αυτή ενισχύθηκε και από τα όσα είπε – και κυρίως όσα δεν είπε – στη συνέντευξη της περασμένης Πέμπτης. Έχουμε εθιστεί στην εικόνα ακαδημαϊκών με συμπεριφορά συνδικαλιστών παλαιάς κοπής. Ειδικά όταν βρίσκονται με το … ποίμνιο, την άλλοτε εκλογική βάση των φοιτητών, ενδύονταν το λαοφιλές προσωπείο του διεκδικητή, του μαχητή υπέρ βωμών και εστιών του Πανεπιστημίου. Αν και το θέμα της απορρόφησης του ΤΜΟΔ από το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων προσφέρονταν και με το παραπάνω για ηρωισμούς, μολονότι το μπουκάρισμα των φοιτητών την ώρα της συνέντευξης το πυροδοτούσε ακόμα παραπάνω, ο πρύτανης επέδειξε σοβαρότητα από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό έκθεσης του ενώπιον της τηλεοπτικής κάμερας.
Το γιατί δεν το είπε, το υπονόησε για όσους ήταν σε θέση να καταλάβουν όσα δεν είπε. Είχε νωρίτερα βρει πιο αποτελεσματικούς οδούς από την επίπλαστη εξέγερση. Στοιχειοθέτησε φάκελο με επιστημονική τεκμηρίωση των θέσεων του Πανεπιστημίου και τον παρέδωσε σε πολιτικά χέρια που απεχθάνονται την επαιτεία ως μέσο προώθησης των αιτημάτων ενός τόπου. Ο πρύτανης είναι βέβαιο ότι αξιοποίησε κάθε πρόσφορη δυνατή πολιτική επιρροή για να λειανθεί η στάση του υπουργού Παιδείας απέναντι στο ΤΜΟΔ. Στην πολιτική όμως, όπως εύστοχα έχει ειπωθεί, υπάρχουν και πράγματα που δε λέγονται.
Επέλεξε να καταθέσει τη διαθεσιμότητα της παραίτησης του στην περίπτωση που το ήδη οργωμένο πολιτικά και ακαδημαϊκά έδαφος δεν αποδώσει καρπούς. Φρενάριζε ταυτόχρονα απότομα τη φοιτητική παρόρμηση «μπείτε μπροστά με τσαμπουκά».
Ο πρύτανης στην υπόθεση του ΤΜΟΔ και του Τμήματος Τουρισμού έδειξε ότι γνωρίζει ποιο μονοπάτι οδηγεί στον ορθό δρόμο διεκδίκησης. Λίγη υπομονή αν θα το εντοπίσει και για το κτιριακό αγκάθι

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ