24.3.2014 18:49

Τι ζήτησαν οι Λαγκαδούσοι

Την τακτική των δημόσιων εμφανίσεων ξεκίνησε ο Μαν. Βουρνούς από τη Λαγκάδα το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης. Επόμενος σταθμός του ήταν τα Καρδάμυλα χθες.
Στη Λαγκάδα η «Πρωτοβουλία» εμφανίστηκε με όλο της το μέχρι σήμερα γνωστό … οπλοστάσιο προσώπων. Το Μαν. Βουρνού συνόδευσαν οι Στρ. Γδύσης, Δημ. Καράλης, Ιακ. Αμύγδαλος, Απ. Τζιώτης, Γ. Τσούρος, Ματ. Φαφαλιός, Ε. Καλκούνη. Ήταν εκεί όμως και ο Στ. Ζουμίδης ενώ το μάτι μου εντόπισε και ένα νέο πρόσωπο, που μάλλον πήρε τη μεγάλη απόφαση να ενσωματωθεί στην «Πρωτοβουλία», την Ειρήνη Παντελόγλου, απόφοιτη ΤΕΙ Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θυγατέρα του Αντ. Παντελόγλου, επί χρόνια δημοτικού συμβούλου στην Ομηρούπολη και συνδικαλιστικού στελέχους.
Οι Λαγκαδούσοι πήγαν να ακούσουν τι πρεσβεύει η νέα παράταξη και επέμειναν με τις ερωτήσεις τους σε δυο σημεία. Το πρώτο ποια θα είναι η αντιμετώπιση που επιφυλάσσει στα Τοπικά Συμβούλια η νέα παράταξη και το δεύτερο αν δεσμεύεται να βρίσκεται κοντά τους και μετά τις εκλογές.
Εκεί ο Μαν. Βουρνούς τους τα μπέρδεψε κάπως. Δεν άκουσαν το κλασικό για την περίπτωση «φυσικά, αυτό είναι αυτονόητο». Τους ανέπτυξε τη φιλοσοφία της «Πρωτοβουλίας», σύμφωνα με την οποία δίπλα στο δημότη δεν είναι απαραίτητο να βρίσκεται ούτε ο δήμαρχος ούτε οι αντιδήμαρχοι του. «Στόχος μας είναι κοντά στο δημότη να φέρουμε τις υπηρεσίες. Να απλουστεύσουμε τις διαδικασίες υποβολής ενός αιτήματος και κυρίως να δημιουργήσουμε τη δομή να ελέγχει ο ίδιος ο δημότης σε ποιο στάδιο υλοποίησης βρίσκεται το αίτημα του, για να μην νοιώθει υποχρέωση για τα αυτονόητα», τους είπε. Πόσο εύκολο είναι να αφομοιωθεί μια τόσο ανατρεπτική προσέγγιση των πραγμάτων, θα το μάθουμε τη βραδιά των εκλογών. 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ