1.12.2014 15:17

Τι θα πει «δεν υπάρχει χρόνος για ένα τηλεφώνημα;»

• ΑΛΛΟΤΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΒΟΥΡΝΟΥ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΕ ΦΟΡΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥΣ

Γνωστή έγινε η άρνηση της Ερμ. Φρεζούλη να αποδεχτεί την πρόταση εκπροσώπησης της Π.Ε.Δ. στην  Επιτροπή Νησιωτικότητας. Βγήκε επίσημα με ανακοίνωση η «Χιακή Συμπολιτεία» κι εξήγησε ότι τετελεσμένα, δίχως καν να ερωτηθεί, δεν τα δέχεται. Ουδείς την κατέκρινε, έστω κι αν κάποιοι είδαμε μια διάθεση διαφοροποίησης απ’ τον ορατό κίνδυνο της ταύτισης με τη δημοτική αρχή.

Υπάρχουν όμως κι άλλα, πολλά παρόμοια περιστατικά, με πρόσωπα της «Πρωτοβουλίας» αυτή τη φορά, που έχουν δεχτεί ουρανοκατέβατες τις αποφάσεις ορισμού τους σε Επιτροπές και Οργανισμούς του Δήμου κι ακόμα αναρωτιούνται αν μια τέτοια εξέλιξη συμβαδίζει με την αρχή της συλλογικότητας, υπέρμαχος της οποίας είναι ο δήμαρχος.

Ένα από αυτά μάλιστα παραιτήθηκε κιόλας και λογικά σύντομα θα πρέπει να αναπληρωθεί η θέση στη διοίκηση της Μονομετοχικής Ακινήτων. Το ασυμβίβαστο πνεύμα του Νίκου Χούλη ούτε αυτό δέχτηκε τετελεσμένα. Υποψήφιος με την «Πρωτοβουλία» κι από τα πρόσωπα που, έστω κι αν δεν εκλέχτηκαν, έδωσαν το είναι τους για την εκλογή της. Και μια ωραία ημέρα, ανοίγοντας τον ηλεκτρονικό «πολίτη» διαβάζει ότι ορίστηκε μέλος σε ένα δημοτικό φορέα που ελάχιστα γνώριζε. Στην αρχή υπέθεσε ότι θα πρόκειται για συνωνυμία και δεν ταράχτηκε.

Έλα όμως που λίγες μέρες αργότερα το … φιρμάνι του ήρθε από το Δήμο; Τηλεφώνησε για να μάθει τι έγινε και ενημερώθηκε ότι τα πράγματα πήραν κάπως έτσι τη φορά τους γιατί ο δήμαρχος … δεν πρόκαμε να κάνει ένα τηλεφώνημα!

Ήταν που ήταν αρπαγμένος ο Νίκος, εκεί καταστάλαξε ότι τη θέση δεν πρόκειται να τη δεχτεί. Πρώτον γιατί δεν ήξερε τι κάνει ο φορέας που ορίστηκε να δουλέψει. Δεύτερον γιατί, όταν το έμαθε, δεν το συγκίνησε το αντικείμενο και τρίτον γιατί θεώρησε προσβλητικό το «δεν υπήρχε χρόνος», όταν ζητάς από τον άλλον να αφιερώσει χρόνο εκεί που τοποθετείται.

Πιθανότατα το ίδιο σκηνικό έχει επαναληφθεί κι άλλες φορές, ίσως τις περισσότερες, κι όπως αποδεικνύεται όσοι στελεχώνουν τις Επιτροπές το έμαθαν εκ των υστέρων και από λόγους ευγενείας δεν το αρνήθηκαν. Σίγουρα πάντως ο δήμαρχος αντιλαμβάνεται ότι δεν χτίζονται κατ’ αυτό τον τρόπο συνεργασίες με ανθρώπους που προσδοκάς να δώσουν δίχως καμία απολαβή. Δεν είναι ούτε στο χαρακτήρα του μια τέτοια συμπεριφορά μονοκράτορα, ούτε ασφαλώς ταιριάζει στο προφίλ του δημάρχου που καλώς θέλει να δώσει ο Μαν. Βουρνούς. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ