6.2.2018 15:16

Θα τους δίχαζε

Απόφαση για τη διαπραγματευτική στάση της κυβέρνησης δεν λαμβάνει φυσικά κανένα Δημοτικό Συμβούλιο, μα όταν ένας δήμαρχος αποφασίζει δημόσια να εκφραστεί σε συλλαλητήριο, υποθετικά εκφράζει τη βούληση και του συλλογικού θεσμού.

Μια μικρή επισήμανση για δύο λόγους. Υποθέτω ότι αν η συμμετοχή του Δήμου Χίου στο τοπικό «συλλαλητήριο» της Κυριακής είχε τεθεί ως θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο θα συγκέντρωνε και αντίθετες απόψεις, ειδικά από τις παρατάξεις της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Θα προσέθετα, όμως, ότι αντίθετους θα έβρισκε και στενούς συνεργάτες του Μαν. Βουρνού, αν κρίνω από τις έμμεσες απόψεις τους στα social media. Χωρίς να εκφέρουν καθαρό λόγο αποδοκιμασίας των ανά την Ελλάδα συγκεντρώσεων, κάποια … πρωτοπαλίκαρα της δημοτικής αρχής αφήνουν υπονοούμενα για τον προοδευτισμό όσων μετέχουν στα συλλαλητήρια.

Οι αναφορές τους, άραγε, αγγίζουν και τον Μαν. Βουρνού ή εκείνος εξαιρείται; Αυτή η «Πρωτοβουλία» δεν θα πάρει ποτέ της … πρωτοβουλία να συνενώσει κάπως τις αντιλήψεις της. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ