3.6.2015 15:59

Θα βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά η ΔΗ.Κ.Ε.Χ.;

Η «Προμηθευτική» δεν το πέτυχε. Με σοβαρά δικά της ανοιχτά οικονομικά ζητήματα, ήταν σχεδόν αδύνατον να αιματοδοτεί και το υδροθεραπευτήριο των Αγιασμάτων. Δεν έβγαινε.

Για να λυθεί ο γρίφος της φετινής λειτουργίας τους και υπό το βάρος της πίεσης από την ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. των επαγγελματιών της περιοχής, η δημοτική αρχή τα παραδίδει στην Δημοτική Κοινωφελή της Επιχείρηση, η οποία εσχάτως έχει αρχίσει να λειτουργεί ως κάδος για κάθε αντιοικονομικό μέχρι σήμερα τμήμα του Δήμου. Πρόσφατα θυμίζω ότι της ανατέθηκε η λειτουργία και του ανοιχτού θεάτρου στον Καστρομηνα, χωρίς την παραμικρή οικονομική βοήθεια εκ μέρους του Δήμου. Τουλάχιστον τα Αγιάσματα παραδίδονται με μια συμβολική ενίσχυση 7.000 ευρώ, η οποία φυσικά δεν αρκεί ούτε για … ζήτω.

Ως επικρατέστερο μέχρι στιγμής σενάριο εμφανίζεται η σύναψη μιας Προγραμματικής Σύμβασης με εταίρους το Δήμο Χίου, τη ΔΗ.Κ.Ε.Χ. και την ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. «Θέρμαι Αγιασμάτων», μέσω της οποίας θα λειτουργεί εφεξής το Υδροθεραπευτήριο. Δήμος και ΔΗ.Κ.Ε.Χ. διασφαλίζουν τη δυνατότητα έκδοσης εισιτηρίων και την πληρωμή των εξόδων λειτουργίας του υδροθεραπευτηρίου και η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. θα αναλάβει τη λειτουργία του, υποθέτω με πιο σοβαρό και υπεύθυνο τρόπο από ό,τι συνέβαινε μέχρι σήμερα, άρα και με πιο διευρυμένο ωράριο.

Θα το ξαναπώ, ίσως και εισακουστώ. Τη λύση στα Αγιάσματα θα τη δώσει μόνον η ενεργός ανάμειξη των επαγγελματιών της περιοχής. Να αναλάβουν εξ’ ολοκλήρου τη λειτουργία τους, να έχουν την έγνοια του επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών, γιατί θα έχουν και την έγνοια για το τι θα μπαίνει και τι θα βγαίνει από την τσέπη τους. Η ανάληψη του ρίσκου – ρίσκο είναι αδιαμφισβήτητα – θα πείσει πρωταρχικά όλους μας ότι οι γηγενείς είναι πεπεισμένοι για τη δύναμη του τόπου τους, άρα θα τα καταφέρουν. Από την ώρα που εκείνοι διστάζουν και επιμένουν να μπλέκουν στα πόδια τους δημοτικές εταιρείες πώς θα πείσουν κι όλους εμάς τους υπόλοιπους;        

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ