13.9.2012 18:41

Τέτοια κάνει κι επιβάλλεται στην κοινωνία

Συχνά ο συμβολισμός έχει την ουσία του. Πού περασμένα χρόνια να έβλεπες το Μητροπολίτη σου εκτός των κλειστών τειχών εκκλησιών και Μητροπόλεως. Ο σεβασμιότατος Μάρκος από την πρώτη του ημέρα τόλμησε να σταθεί δίπλα στον ανθρώπινο πόνο την ώρα που ήταν απαραίτητος. Βρέθηκε στα κελιά των νεαρών που παρασύρθηκαν από τις ναρκωτικές ουσίες, ήταν παρών στις σκληρές στιγμές δοκιμασίας των οικογενειών που είχαν πληγεί από το τροχαίο του υπεραστικού λεωφορείου.
Ξέρει, ωστόσο, ότι η εκκλησία δεν πρέπει να είναι μόνο… μοιρολογίστρα, να μεταφέρει τον παρηγορητικό της λόγο. Είναι εξίσου αναγκαίο να επιβραβεύει το ορθό και ο αθλητισμός αναμφίβολα θέτει τέτοιου είδους αρετές. Για αυτό και ανταποκρίθηκε στη πρόσκληση που του έγινε να τελέσει τον αγιασμό του ποδοσφαιρικού Ομήρου της Καλλιμασιάς, με αφορμή την έναρξη της νέας ποδοσφαιρικής χρονιάς.
Αναμφίβολα το δαχτυλάκι του το έβαλε ο π. Γ. Κωνσταντίνου, από τους πιο ένθερμους διαχρονικά υποστηρικτές του Ομήρου και σε διαρκή επαφή με το σεβασμιότατο. Μικρή σημασία ωστόσο έχει ποιος δημιούργησε τη… γέφυρα, ας σταθούμε στο συμβολισμό που θέλει τη χιακή εκκλησία να ευλογεί με όλες της τις δυνάμεις την ενασχόληση με τον αθλητισμό.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ