8.6.2015 16:29

Τεστ αντοχής της δημοτικής αρχής απ’ τη … λιβελούλα

Η ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ Λ. ΠΥΡΓΑΡΗ ΕΒΓΑΛΕ ΑΠ’ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ ΤΟ ΜΑΝ. ΒΟΥΡΝΟΥ

Είναι αυτό που σας έλεγα τις προάλλες. Όσο πιο χαλαρή είναι η κριτική εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τόσο θα αναδεικνύονται τα σοβαρά ρήγματα συνοχής της ίδιας της δημοτικής αρχής.

Στην επιφάνεια τα έφερε κατ’ αρχήν η … λιβελούλα. Την πρόταση για να διατεθεί ποσό προκειμένου να γίνει μελέτη για τη λίμνη των Αρμολίων δεν την αποδέχτηκαν οι Παν. Παππής, Ματθ. Φαφαλιός και Λ. Πυργάρης. Ειδικά ο πρώτος εξήγησε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι ακόμα κι ένα ευρώ δεν είναι δυνατόν να θυσιάζεται σε τέτοιου είδους πολυτελείς μελέτες, όταν τα οικονομικά δεδομένα για όλους, άρα και το Δήμο, είναι εντελώς απρόβλεπτα.

Είχε αρχίσει ήδη να στριφογυρίζει γύρω από την καρέκλα του ο Μαν. Βουρνούς κι εκεί που έγινε …  πύραυλος ήταν μόλις και για το επόμενο θέμα, των κυκλοφοριακών έργων στην είσοδο του Νοσοκομείου και πάλι ο Λ. Πυργάρης καταψήφισε την πρόταση της πλειοψηφίας. Τότε ο δήμαρχος σηκώθηκε και ζήτησε από τους συμβούλους της παράταξης του να περάσουν για πέντε λεπτά στο γραφείο του.

Εκεί ο Μαν. Βουρνούς εμφανίστηκε πιο πράος από όσο αρχικά θα περίμεναν οι συνεργάτες του. Τους είπε ότι δεν είναι αυτή εικόνα για τη δημοτική αρχή και αυτό οφείλεται στην υποβάθμιση από τους ίδιους της σημασίας των προσυνεδριάσεων. «Εκεί μπορεί να λύνονται όλες οι τυχόν απορίες. Να κατατίθονται από όλους σας κι αν δεν λαμβάνονται πειστικές απαντήσεις φυσικά και είσθε κυρίαρχοι της ψήφου σας. Παραταξιακή πειθαρχία δεν πρόκειται να θέσω ποτέ, ζητώ όμως να μην εκτίθεται η δημοτική αρχή για προτάσεις με ελάχιστο κόστος για το Δήμο», τους είπε.

Σχεδόν όλοι αντιλήφθηκαν ότι τα βέλη Βουρνού κατευθύνονταν κυρίως προς το Λ. Πυργάρη, για τον οποίο υπάρχει η αίσθηση του … πνεύματος αντιλογίας, χωρίς όμως διάθεση να ενημερωθεί επαρκώς για τα ζητήματα.

Τελικά όμως το πρόβλημα έχει μεγαλύτερο βάθος. Ακόμα και μετά την παρατήρηση Βουρνού οι διαρροές της δημοτικής πλειοψηφίας συνεχίστηκαν με πρωταγωνιστή τον Παν. Παππή. Σε επόμενο θέμα, για τη χρηματοδότηση της Euroclassica, ο πρώτος σε σταυροδοσία δημοτικός σύμβουλος και πάλι διαχώρισε τη θέση του. Στοιχειοθέτησε μάλιστα βάσιμα την άποψη του. Για τον Παππή το πρόβλημα της δημοτικής αρχής είναι μεγαλύτερο, όχι μόνο για το βαθμό επιρροής που ασκεί και σε άλλους δημοτικούς συμβούλους. Ο Παναγιώτης είναι από εκείνους που ζητά ακόμα περισσότερη συλλογική λειτουργία στην «Πρωτοβουλία» κι αν δεν την επιτύχει δεν θα μου προκαλέσει κατάπληξη να τον δω να κουνάει μαντήλι. Ες αύριον τα σπουδαία…

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ